x

Novo priznanje domaćim mljekarima: Gradačačkom Inmeru još jedna Zlatna medalja!

Na 43. Međunarodnom sajmu poljoprivrede i prehrambene industrije - Sajam šljive u Gradačcu, koji je ove godine okupio više od 300 izlagača iz BiH i regije, domaćoj mljekari Inmer, koja posluje u sastavu kompanije Lactalis BH, danas je dodijeljena Zlatna medalja za kvalitet proizvoda Dukat domaće kiselo vrhnje za svježi sir sa 25% mliječne masnoće. Ovo je još jedna u nizu nagrada gradačačkoj mljekari čiji proizvodi nastaju isključivo od mlijeka sa domaćih farmi. 

Provjeru kvaliteta svih proizvoda u konkurenciji za osvajanje prestižnog priznanja vršila je stručna komisija, predstavnici Sajma i Poljoprivrednog fakulteta iz Sarajeva, koja je i prošle godine nagradu za kvalitet dodijelila Inmeru. Naime, 2015. ova mljekara nagrađena je Zlatnom medaljom za kvalitet proizvoda Dukat tekući jogurt 3,2% mliječne masti.

 

``Sretni smo jer smo uspjeli ponovno osvojiti najznačajniju nagradu Sajma, Zlatnu medalju za kvalitet, što je potvrda da naši proizvodi konstantno nude kvalitet koji je ujedno i osnovna vodilja rada svih nas u Inmeru. Svakako i ova nagrada za Dukat domaće kiselo vrhnje, dodatni je motiv da od najbolje, domaće mliječne sirovine sa naših pašnjaka i farmi i dalje nastavimo nuditi kvalitetne domaće proizvode``, izjavio je, nakon preuzimanja nagrade, Senad Džombić, direktor mljekare Inmer, koja posluje u sastavu kompanije Lactalis BH.

 

Dukat domaće kiselo vrhnje za svježi sir sa 25% mliječne masnoće je kremast, svjež i zdrav mliječni proizvod koji se, osim kao dodatak svježem siru, rado konzumira i kao ukusan prilog uz pečenja i variva te kao nezamjenjiv sastojak u receptima za slana, ali i za slatka jela.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.