x

Novogodišnji koncert Kamernog simfonijskog orkestra Zenica!

Novogodišnji koncert Kamernog simfonijskog orkestra je jedan od najznačajnijih muzičkih događaja i prepoznatljivi kulturni brend grada Zenice. 

Pažljivim odabirom programa i kvalitetnom pripremom Novogodišnji koncerti su postigli visok umjetnički nivo i atraktivnost, za koje su ocjenu dali najveći muzički autoriteti BiH, ali i publika koja uvijek traži kartu više. Zenica ima privilegiju da, osim Sarajeva, je jedini grad u BiH koji ima tradiciju od 28 novogodišnjih koncerata.

 

Sve je to postignuto oslanjajući se na sopstveni kadar (95%), angažujući veoma mali broj muzičara za ispomoć, isključivo na onim instrumentima koji i inače nedostaju. Solisti na koncertima su umjetnici iz Zenice, kao i manji broj izuzetnih gostujućih umjetnika koji su svojim učešćem podizali umjetnički nivo, ali i širili glas o Zenici i njenom orkestru.

 

XXVIII Novogodišnji koncert održane je u srijedu 28.12.2016. godine na velikoj sceni Bosanskog narodnog pozorišta u Zenici sa početkom u 20 sati.

 

Na programu su bila popularna djela: Prebande, Jusića, Offenbacha, Puccinija, Saint-Saensa, Smetane, Sviridova, Čajkovskog, Kern-Kinella i Straussa.

 

Dirigenti koncerta su bili: Tanisa Mustafić & Amna Husejnagić.

 

Tekst: Zenicablog

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.