x

Nuggetsi traže centra koji će ``odmarati`` Nurkića?!

Ekipa sa sedmim izborom na ovogodišnjem draftu, Denver Nuggetsi, odlučili su da pozovu jednog top prospekta Willie Cauley-Steina da trenira s njima da bi skauti mogli da ocijene igru ovog mladog igrača. 

To je klub potvrdio u nedjelju a već danas (ponedjeljak) do spomenutog treninga bi trebalo doći. 

 

Ovaj potez uprave Nuggetsa koju predvodi GM Tim Connelly može značiti da žele da upare dva potencijalno nevjerovatna defanzivca, Steina i njihovog sophmorea Jusufa Nurkića koji se trenutno oporavlja od operacije koljena. 

 

Radi se o igračima s ogromnim rasponom ruku, dobrim defenzivnim potencijalom s tim da na napadačkoj igri bi trebali da rade.

 

Ovaj izbor može značiti pozdrav s igračem koji je prošlo ljeto potpisao ogromni ugovor Kennethom Fariedom koje se, kao i ostatku ekipe osim Nurkića i Danila Gallinarija, aktivno traži trade da bi se u Mile High Cityu počelo od nule. 

 

Što se Steina tiče, on je prošle tri godine proveo na univerzitetu Kentucky gdje je brusio svoju defenzivnu igru koju je upario sa svojim nevjerojatnim fizičkim predispozicijama: 213 cm visine, 109 kg težine te 220 cm rasponom ruku koji se kod igrača ovog tipa najviše i gleda. 

 

Defenzivni aspekt mu je na razini lige, uostalom kao i fizičke predispozicije, Willie će morati raditi na boljem skoku, pasu te generalno ofanzivnoj igri ali za ono što ga čeka ako ode u Nuggetse realno gledajući mnogo bitniji mu je ovaj prvi dio, koji je na razini.

 

Ugledna stranica DraftExpress trenutno Cauley-Steina vidi kao petog izbora ekipe Orlanda, dok kao sedmog izbora u ekipi Denvera vide Marija Hezonju, što je također vrlo moguće jer su iz glavnog grada Colorada razmišljali i o ovom mladom Hrvatu. 

 

Draft će biti 25.6. u dvorani Barclays u Brooklynu, odnosno New Yorku.

 

Izvor: sport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.