x

Nurkić: Izgubio sam 16 kg, ali nikad nisam bio snažniji!

Bh. košarkaš i centar Portland Trail Blazersa Jusuf Nurkić proveo je ljeto radeći na fizičkoj spremi i jačanju, kako bi u nadolazećoj sezoni bio još bolji nego u prethodnoj.

Kako je istakao na press konferenciji za medije uoči početka nove sezone, Nurkić je smršao 16 kilograma ali i poručio da se nikada nije osjećao bolje.

 

``Smanjenjem kilograma sam želio dobiti na brzini. Želim više igrati i brže trčati. Izgubio sam oko 16 kilograma, ali i dalje imam 122 kilograma. I dalje sam snažan, snažniji nego ikada``, rekao je Nurkić, te nastavio:

 

``Nikada u životu nisam bio u boljem stanju, mentalno i fizički, niti više fokusiran. Želim ostati u ovom klubu jer mislim da se nalazim na najboljem mjestu za mene. Sada je na mom menadžeru i čelnicima da se dogovore oko novog ugovora, jer to nije do mene``.

 

Nurkić je za Portland odigrao 20 mečeva i prosječno je postizao 15,2 poena po utakmici za više od 29 minuta po utakmici, a još jednom je istakao zahvalnost ljudima iz Blazzersa koji su mu ukazali povjerenje.

 

``Bilo je teško doći u ovu poziciju, ali sam ponosan na sebe i sada čekam utakmice. Nemam šta da dokazujem, jer znam ko sam kada mi se pruži prava šansa. Ovdje sam je dobio i sretan sam što sam odabrao pravi tim``, zaključio je naš košarkaš.

 

Jusuf Nurkić je tokom ljetne pauze vježbao i šut za tri poena, pa ne bi bilo iznenađenje da unese i tu novinu u svoju igru.

 

Izvor: Sportsport.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.