x

Nurkić: Neću igrati za reprezentaciju u narednim mečevima!

Seniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine početkom narednog mjeseca okuplja se u Sarajevu uoči priprema za pretkalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2019. godine.

Izabranici Duška Vujoševića okupljaju se u Sarajevu 2. jula kada će početi pripreme za mečeve pretkvalifikacija. Vujošević je nedavno objavio spisak košarkaša na koje računa, a na njemu su se našli Jusuf Nurkić i Mirza Teletović. No, sada je jasno da ćemo u ovim mečevima biti bez centra Portlanda, Jusufa Nurkića.

 

``Zbog procesa rehabilitacije nakon povrede u protekloj NBA sezoni ove godine, nažalost, neću moći nastupiti u pretkvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.Procjena je ljekarskog tima mog kluba da je povreda u takvom stanju da zahtijeva oprezan pristup i poseban program rada, kako bih spreman dočekao novu sezonu za nekoliko mjeseci``, napisao je Nurkić na zvaničnoj Facebook stranici, te dodao:

 

``Dres BiH uvijek sam nosio sa velikim zadovoljstvom i vjerujem da će ga nositi još dugi niz godina. Nažalost, ovaj put spriječila me je povreda. Reprezentaciji želim sve najbolje u predstojećim utakmicama``.

 

Izvor: Sportsport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.