x

Nurkić: San mi se ispunio, sad samo želim uživati u igri!

Jusuf Nurkić, fantastični bh. košarkaš drugi je igrač iz Bosne i Hercegovine koji će igrati u najjačoj ligi svijeta, NBA.

NAJNOVIJE

TABELE

TRENING

VIDEO

LIVESCORE

 Traži

SportSport.baIno košarkaNBAJusuf NurkićDenver Nuggets

Nurkić: San mi se ispunio, sad samo želim uživati u igri

Jusuf Nurkić iz Denvera za SportSport.ba

Nurkić: San mi se ispunio, sad samo želim uživati u igri

Piše: M. Šljivak

Danas, 18:59

Jusuf Nurkić, fantastični bh. košarkaš drugi je igrač iz Bosne i Hercegovine koji će igrati u najjačoj ligi svijeta, NBA.

PREPORUČI

Share on Facebook

 

 

Odštampaj Printaj

Nurkić je već u predsezoni pokazao kako će ekipa Denvera imati velikog razloga za zadovoljstvo njegovim izborom na draftu. 

 

Jusuf je u razgovoru za SportSport.ba govorio o prvim utiscima o Denveru i samoj NBA ligi.

 

Kako si se snašao u Denveru, kako si prihvaćen od trenera i saigrača?

 

``Zadovoljan sam. Denver je zaista prelijep grad, a prihvaćen sam na najbolji mogući način. Mislim da se to i vidi na terenu. Nije lagano, ali stvarno uz pomoć saigrača, trenera i ljudi u klubu sve je u najboljem redu``.

 

Koliko je život u SAD-u drugačiji u odnosu na Evropu, Hrvatsku i BiH?

 

``Mnogo je drugačiji od našeg načina života. Ovdje sve ide jako ubrzano. Život sam od sebe je mnogo brži ovdje nego kod nas``. 

 

Imaš zaista poseban odnos s porodicom koja je u Živinicama. Nedostaju li ti i planiraš li ih uskoro ugostiti u Denveru?

 

``Naravno mi nedostaje porodica.  Ipak, sad nisam blizu i ne mogu dolaziti kući kad god želim. Međutim, ja sam se odlučio za sport i  to je neka cijena koju moram platiti. Ubrzo mi roditelji trebaju doći u posjetu u Denver. Mislim da će im se jako svidjeti``.

 

Amerikanci su poznati kao veliki gurmani. Jesi li se već navikao na hranu?

 

``Trebalo mi je malo vremena da se naviknem na hranu, ali nije bilo teško. Ima dosta identične hrane kao i kod nas, tako da mi nije trebalo puno vremena da se naviknem``. 

 

Kakav je osjećaj biti rame uz rame s velikanima svjetske košarke Durantom, Bryantom i ostalima?

 

``Samo ja znam kakav je osjećaj biti sa Bryantom. Sami ste vidjeli da nisam znao gdje sam. Sad mi je teško povjerovati u to. Ovo mi je bio san, koji mi je ispunjen. Za mene je NBA karijera već uspjela. Čuvao sam svog najdražeg igrača, svog uzora i legendu ovog sporta Kobea Bryanta! Ostali me toliko ne zanimaju. Sad samo želim uživati u igri i još mi malo treba da se potpuno oslobodim``.

 

Koliko su naporni treninzi i putovanja?

 

``Treninzi su drugačije smišljeni nego kod nas. Međutim, čovjek se na sve navikne. Dosta je razlike u treninzima, ali ovdje su mnogo bolji uslovi za rad. Imam sve što mi je potrebno za pravi trening``.

 

S kojim saigračem si u najboljim odnosima van parketa i ko ti pomaže najviše?

 

Cijela ekipa mi pomaže. Svi su mi mnogo pomogli sa savjetima. Lawson ,Faried, Chandler, Wilson, Gee, Mozgov, apsolutno svi. U adaptaciji na NBA košarku  mi je najviše pomogao Danilo Galinari.  Iz Evrope je, zna odakle sam, razumije me i svaki trening, utakmicu mi kaže šta da promijenim i da uradim bolje. Mnogo priča sa mnom i to mi je nekako najviše pomoglo. Treneri i saigrači su jako puno razgovarali sa mnom``.

 

Tvoja očekivanja od NBA sezone. Može li Denver do doigravanja i očekuješ li šansu za igru?

 

``Ako ova ekipa ostane zdrava nema sumnje da ćemo moći daleko dogurati. Najmanje što se može očekivati je doigravanje. Opet ističem, sve je do zdravlja``.

 

Navijači u BiH te prate do ranih jutarnjih sati. Neki od njih zbog utakmica kasne na posao, u školu. Imaš li neku poruku za njih?

 

``Iznenadili su me što u tolikom broju me prate i daju mi podršku. Veliko im hvala svima. Zbog njih imam obavezu biti što bolji i davati svoj maksimum. Trudit ću se predstavljati BIH i moj narod u najboljem svjetlu``, rekao je Nurkić u razgovoru za SportSport.ba.

 

Izvor: sportsport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.