x

Nurkić: Vratit ću se u Zadar, a zaigrat ću i za Partizan!

Za Jusufa Nurkića se može reći da je pravo otkrovenje u NBA ligi. Niko nije očekivao da će se bivši igrač Cedevite tako dobro snaći u dresu Denvera već u prvoj debitantskoj sezoni, pogotovo, jer su mu mnogi savjetovali i očekivali da će odigrati još koju sezonu u Evropi.

Momak koji je od pijre samo godinu dana igrao na parketima ABA lige u Srbiji je bio poznat osim po košarkaškom talentu i kao veliki navijač Partizana po čemu je posebno bio omiljen kod Grobara i koji su očekivali da bi prije karijere u najjačoj ligi svijeta mogao da odigra sezonu u crno-bijelom timu.

 

– Pratim Partizan koji prolazi kroz težak period i to odavno nije više samo sport. Međutim, uz publiku kakvu Partizan ima teško je propasti i siguran sam da će uskoro biti onaj stari. Mislim da bi samo zbog navijača trebalo da bude pozvan u Eurolligu, jer vjerujem da je to najbolja publika na Balkanu i šire. I kada sam sa Cedevitom pobijedio prošle godine u polufinalu ABA lige očekivao sam da će Partizan igrati u Euroligi – ispričao je Nurkić za “Blic”.

 

Želje navijača crno-bijelih i njegove se prethodnog ljeta nisu poklopile, jer je rookie koji je dobio pozivnicu za All star, smatrao da je bolje da sada ode u NBA, ali zato i dalje ostaje pri svome da će odigrati makar jednu sezonu u redovima višestrukog uzastopnog šampiona Srbije, makar zbog navijača.

 

– Vjerujem da ću jednog dana doći u Partizan, ali prije toga sam siguran da ću se vratiti i u Zadar i to u najboljim godinama, jer je to moj klub i dao mi je najviše. Obećao sam im to. Nestrpljivo čekam taj dan, jer bez njih, bez grada i ljudi u njemu moja karijera ne bi bila ovakva. Ali isto tako jednog dana ću doći i u Partizan, bar zbog te publike – kazao je Nurkić.

 

Izvor: sport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.