x

OBJAVLJENA FOTOGRAFIJA: Ovo je lice zla koje je pobilo djecu u Mančesteru!

Objavljena je fotografija napadača Salmana Abedia (22) koji je  eksplozivnom napravom tokom koncerta Arijane Grande u ``Mančester areni`` ubio 22 osobe. Na naslovnoj strani The Sun nalaze se fotografije Abedia i najmlađe žrtve njegovog zvjerstva, osmogodišnje djevojčice Safi.

Muškarac osumnjičen za samoubilački bombaški napad na koncertu američke pjevačice Arijane Grande u Mančesteru identifikovan je kao 23-ogodišnji Salman Abedi, objavio je CBS Njuz.

 

Abedi je, kako se navodi, od ranije bio poznat britanskim vlastima.

 

Američki bezbjednosni izvori navode, pozivajući se na britanske obavještajne zvaničnike, da je Abedi rođen u Mančesteru 1994. godine i da su njegovi roditelji libijskog porijekla.

 

Vjeruje se da je putovao vozom iz Londona prije napada, dodaju oni.

 

Njegovi roditelji emigrirali su iz Libije u London, prije nego što su se preselili u predgrađe Mančestera, gdje su živjeli najmanje 10 godina, navode zvaničnici, a prenosi Rojters.

 

U međuvremenu, Abedijevi prijatelji sa Salford univertiteta napomenuli su da je tokom prošle godine pustio bradu, kao i da je bio navijač kluba Mančester Junajted.

 

Izvor iz američke vlade, koji nije imenovan, rekao je da istrazitelji pokušavaju da utvrde da li je Abedi putovao u Libiju i da li je tamo bio u kontaktu sa pripadnicima Islamske države.

 

Mančesterska policija saopštila je ranije  da je uhapšen 23-godišnji muškarac u vezi sa bombaškim napadom u Mančesteru, javlja Bi-Bi-Si.

 

Takozvana Islamska država preuzela je odgovornost za samoubilački napad na koncertu američke pjevačice Arijane Grande u Mančesteru, kada su poginule 22 osobe, a desetine povrijeđene.

(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.