x

OBOREN REKORD MEJDANA: Saša Matić Tuzlacima priredio noć za pamćenje!

Pred prepunom dvoranom Mejdan u Tuzli, sinoć, 18. novembra Saša Matić je zajedno sa svojim gostima, održao koncert o kome će se dugo pričati u „gradu soli“. Odavno se u Mejdanu nije osjetila tolika količina pozitivne energije i povezanost nekog izvođača sa publikom kao što je to bilo na ovom koncertu.

Skoro tri puna sata publika iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, ali i gradova regiona, uživala je u ovoj pozitivnoj energiji, pjevajući zajedno sa Sašom, jednu za drugom ... ”Anđeo čuvar”, ”Kralj meraka”, ”Nađi novu ljubav”, ”Poklonite mi nju za rođendan”, ”Lagala je grade” ...

 

– Drago mi je što će večeras u Tuzli vladati pozitivna atmosfera i što ćemo siguran sam napraviti noć za pamćenje. U tome će mi pomoći i moji gosti, koji su samo za ovu priliku tu. Rekli su mi da vas ima na hiljade, uživajte večeras, rekao je Matić na početku koncerta uz taktove pjesme ”Anđeo čuvar”.

 

Saši su se na bini pridružili i njegovi gosti, Rada Manojlović sa kojom je otpjevao duet ”Mešaj mala”, Aco Pejović, koji je najavljen kao Sašin dugogodišnji prijatelj i saradnik, a koji je oduševio sve izvedbom sevdalinke „Zvijezda tjera mjeseca“. Atmosferu do usijanja dovela je Jelena Karleuša, Sašina prijateljica i osoba dobrog srca, kako je Matić naglasio, koja je Mejdan digla na noge pjesmama ”Ne smem da se zaljubim u tebe” i  ”Insomnia”.

 

Koncertom u Tuzli je, po procjenama organizatora prisustvovalo preko 7.000 ljudi, čime je oboren dosadašnji rekord posećenosti Mejdana, a Saša Matić je još jednom pokazao zbog čega je miljenik bosanskohercegovačke publike, koja ga je nekoliko puta vraćala na bis.

 

Matićevi bezvremenski hitovi, ali i odlični gosti doprinijeli su da koncert ostavi neizbrisivi trag u sjećanjima Tuzlaka, ali i  ostalih koji su u Mejdan stigli iz svih krajeva Bosne i Hercegovine.

 

Nakon Tuzle, spektakl u tri čina nastaviće se 10. decemba u sarajevskoj dvorani Zetra, a karte za ovaj koncert su u prodaji na svim prodajnim mjestima www.kupikartu.ba.

 

Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.