x

OČAJNI DJEČAK (10) MOLI ZA POMOĆ: Jeziv apel učenika ``Mama, ne mogu više...``

Snežana Tošić tvrdi da njenog sina F. T. (10), učenika OŠ „Milovan Glišić“ u Valjevu, godinu i po maltretiraju učenici i da u školi ništa ne preduzimaju. Moje dijete godinu i po dana trpi vršnjačko nasilje, a niko od nadležnih ništa nije preduzeo! Kada je prije dva došao kući s modricom na licu, rekao mi je da više ne može da trpi torturu!

Ovo u potresnoj ispovijesti za Kurir kaže Snežana Tošić, majka desetogodišnjeg F. T., učenika trećeg razreda OŠ „Milovan Glišić“ u Valjevu, žaleći se da ne zna od koga još da traži pomoć!

 

Kap koja je prelila čašu dogodila se u srijedu uveče, kada se dječak iz škole vratio s modricama i oderotinama po licu.

 

Očajan

 

- Na putu od škole do kuće jedan od trojice dječaka koji već duže vrijeme maltretiraju moje dijete ledenicom ga je udario u glavu. Dijete je kući došlo uplakano i reklo mi je: „Mama, ne mogu više, molim te, nauči me da se i ja bijem, jer ovo maltretiranje više ne mogu da izdržim“. Odmah sam ga odvela u Urgentni centar, gdje su mu sanirane povrede. O cijelom slučaju je obaviještena i valjevska policija. Da zlo bude veće, otac dječaka koji je udario mog sina je prosvjetni radnik - rekla je Snežana.

 

Tuku ga gdje stignu

 

Ona tvrdi da je nasilje nad njenim sinom počelo još u oktobru 2015. godine. Od tada, kaže, skoro svakodnevno kući dolazi u modricama.

 

-Trojica dječaka iz razreda ga stalno maltretiraju. Dijete je potpuno izubijano. Od prije neki dan ima modricu na ruci, od prošle nedjelje na nozi, i skoro da nema dana da ne bude udaren. Ta djeca su ga tukla u učionici, školskom dvorištu, kao i na putu od škole ka kući. Više ne znam šta da radim i kome da se obratim. Iz škole ne izlazim. Molila sam njegovu učiteljicu da mi pomogne, bila sam i kod direktorke škole. Jedino sam dobila obećanje da se to više neće ponoviti. Međutim, moje dijete i dalje kući dolazi s masnicama. Poslije ledenice koju je dobio u glavu, pitam se šta je sljedeće - kaže očajna majka.

 

Direktorka škole Nataša Badovinac

MA KAKVO VRŠNJAČKO NASILJE

 

Direktorka OŠ „Milovan Glišić“ Nataša Badovinac tvrdi da vršnjačkog nasilja nije bilo.

 

- Nema govora o tome da je dijete dobijalo batine u školi ili školskom dvorištu. Za ovaj slučaj sam saznala iz medija. Koliko znam, dječak je zadobio povrede prilikom grudvanja, ali to se desilo van školskog objekta. Majka dječaka je prošle godine dolazila kod mene na razgovor, ali nema ni govora da je dijete žrtva drugih dječaka iz razreda - tvrdi direktorka. U valjevskom Centru za socijalni rad kažu da nisu upoznati sa ovim slučajem.

(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.