x

OCU ODUZET BOLESTAN SIN: Socijalni radnici odveli Radovana u zrenjaninsku bolnicu!

RADOJEVO - Milanu Šaranu (63) iz Radojeva kod Nove Crnje, oduzet je sin Radovan (29) koji je godinama živio u uslovima nedostojnim  čovjeka, u sobi bez poda, i sa metalnim rešetkama umjesto prozora i vrata.

- Iznenada su u četvrtak kod nas banuli socijalni radnici iz Nove Crnje u pratnji policije i Hitne pomoći. Pregledali su ga i vidjeli da ne reaguje kako treba. Ponovio sam im da sin uzima redovno lijekove - kaže otac bolesnog Radovana i nastavlja:

 

- Stavljeno mi je do znanja da će moj sin morati da bude smješten u zrenjaninsku bolnicu. Otišao sam sa njima i Radovanom do bolnice. Zadržali su ga jer je, kako su mi rekli, bolestan i nije pri sebi. Nemam pojma šta će dalje biti. Tačno je da sam rekao da ga neću dati, ali su mi sina uzeli. Šta da radim? Šta je, tu je. Ja tu ništa ne mogu. Ako ga smjeste u neku ustanovi biće dobro. Ako mi ga vrate kući biće još bolje. Ponovo ću brinuti o njemu kako znam i mogu- vajkao se Milan.

 

Ljekari su mu, pričao nam je otac, poručili da će moći da dođe i obiđe sina:

 

- Kako da dođem, kad treba da radim da zaradim koji dinar? Ukoliko zaradim, naravno da ću otići da vidim dijete. Ne znam ni sam šta mi je činiti…- govorio je Milan.

 

Do očekivanog epiloga mučne priče došlo je nakon pisanja Kurira. Uslijedila je posjeta komisije Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova nadležnom Centru za socijalni rad u Novoj Crnji. Kao opravdanje zašto sina drži zakatančenog u sobi sa rešetkama, otac je naveo da je bio prinuđen jer je Radovan ponekad agresivan. Ispričao je da je Radovan više puta odvaljivao drvene prozore i vrata, i bježao od kuće, a jednom je odlutao do susjedne Rumunije.

(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.