x

ODIJELO: Apsolutni hit sezone!

Dobro odijelo je ključni komad sezone jesen zima 2017/18. Svaka pomisao da u njemu izgledate uštogljeno pada u vodu, jer ovaj odijevni komad je najmoćniji look iz vašeg ormara, ali i dodatak vašem samopouzdanju.

Na kvalitetnom odijelu koje vam savršeno pristaje možete izgraditi čitavu svoju garderobu, a kombinovanjem onoga što nosite ispod odijela, te modnih dodataka bićete odjeveni od jutra do večeri. Osim što u njemu možete odraditi svoje radno vrijeme, u njemu možete otići i na intervju za posao, poslovnu, ali i privatnu večeru, na koktel zabavu, kao i na svečani prijem.

 

Kad birate materijal odlučite se za onaj koji možete nositi kroz više sezona. Na primjer, tanko vuneno tkanje odličan je odabir, koji garantuje kvalitet i udobnost, a takvo odijelo nosićete od jeseni do proljeća. O vašoj građi i stilu zavisi hoćete li odabrati klasične ravne hlače, flare ili mrkva kroj, a birati možete i među krojevima suknje, na primjer pencil ili Akroj.

 

Kada je o sakou riječ, opet je vama na volju želite li strukirani kroj ili posljednjih godina izuzetno popularni oversized kroj, dok ćete kod kopčanja moći da birate između klasičnog i dvorednog kopčanja.

 

Ukoliko već posjedujete klasično odijelo, možda je ova jesen pravo vrijeme da nabavite jedno za večernje događaje. U njemu ćete odlično izgledati u formalnim, ali i opuštenim prilikama.

 

Razlika je, naravno, u odabiru materijala, pa su večernja odijela izrađena od svile, satena ili pliša, koji je ove godine apsolutni hit, a dodatnu eleganciju postići ćete detaljima kao što su volani, čipka ili vez.

 

Još jedan važan savjet je vezan za dužinu hlača...

 

Hlače uvijek isprobavajte na cipele uz koje ćete odijelo najčešće nositi. Manšeta na hlačama mora doticati cipelu sprijeda, dok nazad treba prekrivati potpeticu do polovine.

 

Izvor: Nezavisne.com

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.