x

OKK Sloboda želi nastup u ABA 2 ligi!

OKK Sloboda želi ove sezone nastupati u ABA 2 ligi.

To više i nije tajna, s obzirom da su iz Tuzle odlučili uputiti i pismo namjere u kojem su jasno istakli svoje planove.

 

Između ostalih su istakli da finansijska stabilnost u OKK Sloboda može biti primjer u regionu, s obzirom da kako kažu klub nema nikakvih dugovanja. Pismo namjere koje je potpisao Predsjednik UO OKK Sloboda Aid Berbić prenosimo u cijelosti:

 

Poštovani,

 

Obzirom na obavijest o izjašnjenju KSBiH o učešću naših Klubova u ABA 2 Ligi, ovim putem želimo uputiti i Pismo namjere koje u potpunosti izražava našu zainteresovanost za učešćem u ovome takmičenju. Potkrepljujemo to sa nekoliko veoma bitnih činjenica koje će garantovati doprinos OKK Sloboda Tuzla kvalitetu takmičenju u ABA 2 Ligi, kao predstavnika KS BiH.

 

Višedecenijska tradicija igranja košarke u Tuzli kreirala je veoma senzibilnu i za košarku veoma bitnu, kvalitetnu košarkašku publiku, koja nas kao Klub svrstava među pet najposjećenijih klubova na prostoru Balkana. Ovo je činjenica koja će u svakom slučaju biti jedna od veoma bitnih karaktersitika ka opredjeljenju KSBiH da OKK Sloboda Tuzla bude svrstana među one koji će biti prvi učesnici ABA 2 Lige.

 

Infrastruktura koju možemo ponuditi kao Grad i Klub je na takvom nivou da prednjačimo na prostoru cijelog Balkana. Sportska dvorana Mejdan sa kapacitetom od 4500 mjesta, uz najkvalitetniji smještajni kapacitet, Hotel Melain Tuzla, sa putnom infrastrukturom veoma povoljnom za sve pravce i kvalitetnom poveznicom sa svim regijama u okruženju kako drumskim tako i aviosaobraćajem (na 70 kilometara od auto puta, na 15 kilometara od aerodroma), mogu Vam biti garant dobrog predstavljanja KSBiH i naše države.

 

Gledajući rezultatski aspekt Kluba, ispunjavajući zacrtane ciljeve kluba definisane Strategijom razvoja Kluba, možemo se također pohvaliti i činjenicom da smo u regularnom  dijelu takmičenja poslednje košarkaške sezone završili na drugome mjestu, a da smo na kraju same lige ispali u polufinalnoj seriji od prvaka države, ekipe KK Igokea Aleksandrovac.

 

Finansijska stabilnost u OKK Sloboda Tuzla, kao nezaobilazna obaveza svakog učesnika velikog takmičenja, može biti primjer u regionu, obzirom da kao Klub nemamo apsolutno nikakvih dugovanja, kako prema igračima, tako i prema trenerima i uposlenicima Kluba, a također i prema poslovnim partnerima. Naprotiv, razvojni koncept kluba usmjeren na samoodrživost i obezbjeđenje dodatnih prihoda pokazalo se kao dobar strateški pristup. Ako ovdje dodamo I činjenicu da imamo i apsolutnu podršku gradskih vlasti kroz redovno finansiranje iz budžeta Grada Tuzla, onda zasigurno možemo biti garant uspješnog predstavljanja KSBiH na međunarodnom nivou.

 

Kao klub koji baštini tradiciju razvoja i afirmacije mladih igrača, smatramo se spremnim za viši rang takmičenja, drugu ABA Ligu, što su potvrdili i naši vjerni navijači sa 97% podrške ovome projektu kroz anketu objavljenu na našoj web stranici realizovanu prije nekoliko dana. Iskorak u vidu učešća u drugoj ABA ligi smatramo najobjektivnijim narednim korakom koji ćemo maksimalno opravdati i sačuvati obraz KSBiH, ABA Lige i Kluba .

 

U nadi da ćete naše pismo namjere prihvatiti kao pravi garant naših nastojanja srdačno Vas i sportski pozdravljamo,

 

 S poštvanjem,

 

PREDSJEDNIK UPRAVNOG ODBORA

 

mr.sci. Aid Berbić, dipl.iur

 

Izvor: Sportsport.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.