x

OPREZ, NE NASIJEDAJTE: Ako vam dođe ova obavijest na Facebooku i pristanete, skupo će vas koštati!

Nekoliko blogova kompanija posvećenih bezbijednosti na internetu objavilo je da se na Fejsbuku pojavio veliki broj oglasa koji korisnicima nude rani pristup „dislike“ dugmetu od kada je Mark Zakerberg najavio da bi društvena mreža zaista mogla da ga uvede novo dugme koje bi korisnicima moglo da omogući da iskažu empatiju.

Mnogi su ovu izjavu shvatili kao najavu dolaska „dislike“ dugmeta, iako u realnosti ono vjerovatno neće ugledati svjetlost dana pošto bi podržalo mogućnost maltretiranja korisnika.

 

Bez obzira na krajnju odluku Fejsbuka, prevaranti su riješili da iskoriste svoju priliku.

 

Jedna od prevara koristi slogan „Obezbijedite novo ‘dislike’ na vašem profilu”, dodajući da je u pitanju funkcija koja se dobija samo uz pozivnicu.

 

Ova prevara traži od korisnika da linkuje određenu stranicu i podijeli je sa prijateljima. Pojedine prevare usmjeravaju korisnike ka skupim pretplatama za mobilni, onlajn ankete koje im obezbjeđuju zaradu svaki put kada ih neko ispuni, pa čak i skidaju maliciozan softver na njihove kompjutere.

 

Iako je sam Fejsbuk izjavio da još nema nikakvo novo dugme, ali ako riješi da ga doda, ono će biti zvaničan dio društvene mreže i neće morati da se skida sa nekog drugog izvora, i dalje poste osobe koje po svaku cijenu žele da budu prve u nečemu, i zato bi trebalo da drže oči otvorene na moguće prevare.

(24sata.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.