x

OPREZ, SLIJEDI VELIKA PROMJENA VREMENA! Uz izrazito obilnu kišu očekuje nas osjetan pad temperatura, evo kakva bi mogla biti cijela jesen!

Iako je sredina devetog mjeseca, temperature su i dalje oko 30 stupnjeva, a u zraku često zna biti neugodne sparine. No, već od danas slijedi pad temperatura koji će biti nešto izraženiji na kopnu nego na moru.  S visokih 30 stupnjeva se nakratko spuštamo na oko 20 stupnjeva, a sve praćeno obilnom kišom. 

Ako se pogleda ljeto u cjelini, ono je u većem dijelu zemlje bilo osjetno toplije od prosjeka. No, bilo je i blaže od prošlogodišnjega, što pokazuje broj dana s temperaturom iznad 30 stupnjeva.

 

Njih je za primjer u Zagrebu prošloga ljeta bilo čak 37, od čega 12 u nizu. Ove godine više nego upola manje, samo 16 tijekom cijeloga ljeta. I noći su također bile hladnije - noći s temperaturom iznad 25 stupnjeva u Splitu je 2015. godine bilo 28, gotovo cijeli jedan ljetni mjesec, a ove godine samo sedam.

 

Jesen nam pak donosi mnogo dobroga. Alergičari će napokon odahnuti jer završava cvjetanje ambrozije, a nadolazeća kiša će zaliti ozime kulture (ove koje se upravo siju).

 

Kiša koja će pasti u idućim danima lokalno će čak biti i obilnija nego što priželjkujemo.

(Jutarnji.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.