x

OSTALA JE TRUDNA SA DONATOROM: Kada je pokušala da pronađe oca? Nevjerovatna priča!

Dosta djevojaka i djevojčica imaju slične ideje o ljubavi i životu. Lako je poverovati da će se na kraju sve dogoditi baš kao na filmu – znate ono kada se lijepa djevojka nesretno zabavlja sa nekom neznalicom, sportistom, koji se ponaša užasno prema njoj, ali onda upoznaje nevjerovatnog momka koji “uopšte nije njen tip”, ali rezultat je epski obračun između dva momka ko će da pridobije njeno srce? Da, taj. Pa svijesni toga ili ne, život nije nimalo sličan kao film. Ovo niko ne zna bolje od Amine Hart.

Njena priča nije čak ni slična nijednoj koju ste čuli prije.

 

Amina, kao i mnoge djevojke, odrasla je vjerujući da će se jednoga dana pojaviti njen princ na bijelom konju, da će imati djecu i porodicu i da će živjeti sretno do kraja života. Nažalost po nju, to i nije baš tako. Romantični aspekt njenog života počeo je dobro, upoznala je čovjeka koga je voljela, oni su se vjenčali i ubrzo su dobili prvo dijete. Nazvali su ga Marlon.

 

Ipak ubrzo su shvatili da nešto nije u redu sa Marlonom.

 

Marlon je imao neke rane komplikacije i nakon samo 4 mjeseca, Aminino prvorođenče je preminulo. Doktori su joj rekli da je zbog genetskog poremećaja nisu bili u stanju da pravilno postave dijagnozu. Gubitak Marlona uništio je roditelje i na kraju je to dovelo i do problema u njihovom odnosu, a zatim je došlo i do razvoda.

 

Prije nego što je shvatila, Amina je izgubila cijelu svoju porodicu.

 

Amina nije gubila nadu. Na kraju je upoznala novog čovjeka i njih dvoje su odlučili da pokušaju da imaju bebu. 9 mjeseci kasnije, Amina je rodila drugog sina, Luisa. Međutim, tragedija je opet uslijedila i beba Luis je preminuo samo dva mjeseca nakon svog prvog rođendana. Amina je počela da gubi vjeru i nadu da će ikada biti majka kako se uvek nadala.

 

Ipak ovoga puta, doktori su pronašli uzrok.

 

Smrt oba djeteta bila je izazvana stanjem koje im je ona prenijela i zove se “X-linked miotubular miopatija” – stanje koje utiče na mišiće koji se koriste za kretanje. Amina se uplašila da nikada neće roditi zdravu bebu, a očajnički je željela da bude majka.

 

Uslijedila je najteža odluka u njenom životu, pogotovo da jer je postojala šansa 1 prema 4 da će roditi bebu sa istim stanjem koje je ubilo njeno dvoje djece.

 

Mislila je dugo i naporno i na kraju je odlučila da da materinstvu posljednju šansu. Krajem 2011. godine, ona je izabrala donatora po imenu Skot Andersen, a 9 mjeseci kasnije rodila je zdravu bebu, djevojčicu po imenu Lejla. Amina nije mogla da vjeruje! Nakon toliko bola i tragedije, konačno je dobila ono što je oduvijek željela – zdravu bebu. Ali to nije sve…

 

Sve se promijenilo kada je povela Lejlu da upozna svog biološkog oca.

 

Skot Andersen bio je i više nego sretan da upozna Aminu i njenu kćerku i na kraju su se složili da nastave da se viđaju na svakih nekoliko sedmica. Skot i Lejla odmah su formirali vezu, ali stvari su počele da cvjetaju i između Amine i donatora.

 

Amina još uvijek nije znala, ali stvari su tek počinjale da budu interesantne…

 

Amina i otac njene bebe počeli su da se viđaju “ležerno”, što je brzo dovelo do ozbiljne veze i nakon nekog vremena njih dvoje su se vjerili. Nakon ovako dugog putovanja koje je bilo ispunjeno stalnom tugom i slomljenim srcem, Amina je konačno pronašla sve što je oduvijek željela.

 

Njena priča savršeno pokazuje misteriju koju okružuje ljubav. Mi možemo da mislimo da će se neke stvari dogoditi na određeni način, ali u stvarnosti, niko ne može da predvidi šta to život ima uplanu za svakoga od nas.

 

Jer i pored svega, ljubav može da se desi kada se najmanje nadate!

(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.