x

OSTALO PETORO SIROČIĆA: Zvao ženu da se pomire, pa je ubio?

Srbin Mirsad Čikarić (43) iz okoline Loznice je, najvjerovatnije iz ljubomore, ubio svoju četiri godine mlađu suprugu na zapadu Holandije, a zatim presudio sebi. Međutim, ovu sumnju tek treba da potvrdi obdukcija tijela supružnika, koji su nađeni sa prostrijelnim ranama tijela i glave. Iza njih je ostalo petoro djece, o kojima se stara socijana služba.

Naime, prema pisanju holandskih medija, Mirsad Čikarić je u februaru ove godine bio osuđen za nasilje u porodici, te mu je bila izrečena zabrana prilaska ženi (39).

 

Međutim, istraga je utvrdila da su se oni našli u srijedu, a potom otišli do šume u Midelburgu. Sutradan ujutru su pronađena njihova beživotna tijela, kao i pištolj, koji se nalazio kod jednog od njih. Kako holandska policija nije željela ništa da prepusti slučaju, istraga još traje, iako do sada sve ukazuje na ubistvo i samoubistvo.

 

Prema pisanju tamošnjih medija, par je imao veoma buran brak, zbog čega je često intervenisala policija, te je i sam gradonačelnik Midelburga Harald Bergman reagovao. Gradonačelnik je nesretnoj ženi i djeci nudio smještaj, ali je ona to odbijala.

 

Naime, prema saopštenju holanske policije, žena je više puta prijavljivala supruga zbog nasilja, ali je i nekoliko puta povlačila prijavu, uz napomenu da pokušavaju da srede život. Tako ga je prijavila i 2016. godine, nakon čega je on uhapšen i izrečena mu je mjera zabrane prilaska. Međutim, prijava je nakon samo 10 dana povučena jer je supruga riješila da mužu da šansu.

 

U avgustu prošle godine policija je dobila prijavu da suprug u kući drži nelegalno oružje, te su izvršili pretres, ali ga nisu našli. Iako je izgledalo da je par ponovo stao na noge i pronašao zajednički jezik, nekoliko mjeseci kasnije uslijedila je nova prijava, i to za zlostavljanje, nakon čega je suprug uhapšen. On je u zatvoru bio do februara ove godine. Čim je izašao iz zatvora, sud mu je odredio mjeru stavljanja pod nadzor.

 

Početkom aprila on je ponovo osuđen zbog najnovijeg incidenta nasilja u porodici. Tokom istrage policija je saslušala njihove prijatelje i djecu, koja su starosti 3, 13, 18, 22 i 23 godine, a koja su nakon pronalaska mrtvih roditelja smještena na sigurno. Na osnovu njihovih iskaza, policija sumnja da je sa ženom u srijedu kontaktirao suprug i da je ona nakon toga ipak pristala da se sretne s njim, te su zajedno otišli u Ektended Dishoekseveg. Šta se potom desilo, dalja policijska istraga tek treba da utvrdi.

 

Inače, bračni par Čikarić je u Holandiju došao iz okoline Loznice.

(Alo.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.