x

OSTAO I BEZ BRATA: Otac poginule bebe nakon puštanja iz bolnice...

SKOPLJE -  U šoku sam, to je sve što mogu da kažem, rekao je Dragan Marinković (34), otac osmomjesečnog Andrije koji je preminuo u stravičnom udesu u Makedoniji. Dragan Marinković izgubio je i brata Nikolu, koji je poslije sudara više dana bio u komi, saznaje se nezvanično.

Marinković je otpušten iz bolnice kada su mu sanirane lakše povrede, ali je cijeli dan proveo obilazeći svoju teško povrijeđenu suprugu Mariju (30), brata Nikolu (24) i sina Matiju (5).

 

Umotan u zavoje, Dragan je potpuno izgubljen lutao hodnicima bolnice, ne želeći da razgovara ni sa kim. Obeshrabrujuće vijesti da mu je brat i dalje u kritičnom stanju dotukle su ga. Bolničko osoblje pokušalo je da ga utješi, ali je on cijeli dan proveo šetajući od sobe do sobe.

 

``U šoku sam, to je sve što mogu da kažem`` prošaputao je Dragan dok se vraćao iz posjete supruzi Mariji, čije se stanje stabilizovalo, dok se sin Matija oporavlja.

 

``Prijatelji i rodbina nas hrabre da istrajemo u ovom teškom trenutku. Doktori kažu da su operacije Matije i Marije bile uspješne, ali ne dozvoljavaju posjete. Veoma smo zabrinuti zbog Nikole, ali vjerujemo da će prevazići krizu i da će se probuditi. On je mlad i jak, sportista. Baka Divna je neutješna, ali jaka i vjeruje u uspješan oporavak naših najmilijih``, rekla je snajka Milena Marinković.

 

Nikola Gavrilović (20) iz Lalinskih pojata kod Niša, koji je povrijeđen u “fordu”, mogao bi već danas da bude pušten iz bolnice nakon što mu je u prelomljenu butnu kost ugrađena šipka.

 

``Supruga je u Skoplju kod njega. Čekamo zeleno svjetlo da bude otpušten``, rekao je Gavrilović.

 

Stanje putnice iz “forda” Milice Novović (19) je stabilno, dok ispred sobe vozača Rajka Radojkovića (21), za koga se sumnja da je izazvao sudar, dežura policija.

 

Podsjetimo, udes se dogodio prije četiri dana na putu Đevđelija-Veles, kada se „ford“ sudario sa „škodom“ u kojoj je bila porodica Marinković. Beba Andrija je preminuo, a sedam putnika je povrijeđeno u dva vozila.

 

Baka nastradale bebe: Do jučer mi je pjevao, sada spava u kapeli

 

Plač i molitve od ponedjeljka odjekuju porodičnom kućom Draganovih roditelja Miroljuba i Divne Marinković u Ćupriji.

 

Draganova majka Divna kroz suze priča da su strašnu vijest dobili oko 10 ujutru, dva i po sata poslije nesreće.

 

``Zvao me je Dragan, i kad sam čula njegov glas, mislila sam da će mi javiti da su već stigli na more. U šoku, jedva je ispričao šta im se dogodilo. Moje malo unuče, koje mi je do jučer pjevalo, prvi put je krenulo na more, a stiglo je u smrt. Sad spava u kapeli. Da mi Bog bar Nikolu sačuva, on je dobro dijete i vrijedan student, ponio je i knjige na more, da sprema ispit za uslov``, grca Divna.

 

Divnina bratanica Evica, tješeći je, priča kako se Divna mučila još od mladosti, jer je dva brata, oca i majku izgubila kao dijete, a sada je teška nevolja zadesila i njenu djecu.

(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.