x

OSTAVILA SVIJET U ČUDU: Ona je u 17. mjesecu trudnoće, beba nedovoljno razvijena za carski rez!

Žena iz kineske pokrajine Hunan postavila je svjetski rekord u najdužoj trudnoći; Wang Shi tvrdi da je trudna već nevjerovatnih 17 mjeseci, izvjestili su lokalni mediji.

Prema pisanju People`s Daily Newsa, Shi je zatrudnjela u februaru prošle godine, a termin za porod prošao je 5. novembra.

 

Wang svakih sedam do 10 dana odlazi u bolnicu, a doktori su još davno odbacili mogućnost da je porode putem carskog reza, s obzirom na to da ultrazvuk pokazuje kako je beba još uvijek u drugoj fazi razvoja, te kako nije dovoljno zrela čak ni za prijevremeni porod.

 

``Stručnjaci se slažu kako je moguće iznijeti trudnoću u trajanju od 13 mjeseci i na svijet donijeti zdravu bebu, ali 17 mjeseci, to još uvijek nije viđeno. Niko ne može objasniti zašto moja žena još uvijek nije rodila``, rekao je Wangov suprug.

 

Bez obzira na sve, Wang je u dobrom fizičkom stanju, beba je teška gotovo četiri kilograma, a doktori planiraju izvesti carski rez početkom 18. mjeseca, pod uslovom da porod u međuvremenu ne krene prirodnim putem.

 

Dosadašnji rekord u najdužoj trudnoći držala je Amerikanka Beulah Hunter, koja se 1975. godine porodila nakon 375 dana.

(Klix.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.