x

OTAC TIJANE JURIĆ OTKRIVA: Evo šta se u ZATVORU dešava ubici njegove kćerke! (FOTO)

Prije dvije godine, malenom anđelu Tijani Jurić je brutalno oduzeo život Dragan Đurič (36) mesar iz Surčina. Ovaj slučaj je zavio cijelu Srbiju u crno i svakom roditelju ostavio gorčinu u ustima.

U višem sudu u Subotici, 15. juna 2015. godine, Dragan Đurić je optužen za ubistvo Tijane Jurić i osuđen je na 40 godina zatvora. Iako je za gnusan zločin dobio maksimlnu kaznu zatvora, javnost sve vrijeme postavlja pitanje da li je i ona dovoljna? Život jedne prekrasne djevojčice se ugasio na monstruozan način, a krivac za to je u zatvoru, u kojem, kako je više puta u javnosti istaknuto, živi u boljim uslovima nego pedeset odsto stanovnika Srbije.

 

– Ubica mog djeteta danas živi u zatvoru bolje od polovine stanovnika naše zemlje. Imaju klimu, teretanu, TV i sve mu je plaćeno. Ne samo da je to bolno za porodice žrtava nego je i sramotno – kaže otac ubijene Tijane.

 

Kasapin igra igrice, trenira, gleda filmove…

 

Nakon što je uhapšen Đuriću je dodijeljeno mjesec dana detaljnog posmatranja, odnosno, zdravstvenih, psihijatrijskih i bezbjednosnih procjena. Određen mui je individualni program postupanja, koji je isključio mogućnost da sa nekim dijeli sobu.

 

On se nalazi se u ćeliji sam i u njoj ima kablovsku televiziju, toplu vodu, tuš-kabinu, čučavac. Uz radni sto sa dva mjesta tu su i dva ormana i kreveta, a ima pravo i na korištenje konzole sa igricama. Ima tri obroka. Buđenje je u 6.30 sati, a na spavanje odlaze u 21.30.

 

– Ima pravo na dvočasovnu šetnju dnevno i bavljenje sportskim aktivnostima tokom vikenda, ukoliko to želi. Njegovo psihičko stanje i držanje je vrlo korektno od dolaska u ovu ustanovu 28. oktobra. Ponaša se sasvim normalno, nije sklon incidentima i ne pokazuje znake depresije. Za sada nije imao posjete članova porodice – ističe izvor.

 

Ali, da Dragan Đurić nije zadovoljan ni svim privilegijama koje su mu date, pokazuje i to da priprema zahtjev za sud, kako bi mu se ponovilo suđenje, i kako bi u eventualnom novom postupku bio oslobođen.

 

– Tražio je da mu se fotokopira sva potrebna dokumentacija koja mu je neophodna za podnošenje zahtjeva za ponavljanje postupka. To u pravosuđu predstavlja vanredni pravni lijek – rekao je izvor za Telegraf.

 

Igor Jurić, otac pokojne Tijane, je prokometariao da se nada da do ponovnog suđenja neće doći.

(Telegraf.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.