x

OTET AVION SA 118 PUTNIKA: Otmičar prijeti da će ručnom granatom sve raznijeti!

Avion Airbus A320 libijske kompanije Afriqiyah Airwaysa sa 111 putnika i 7 članova posade sletio je u Međunarodnu zračnu luku Malta nakon navodne otmice, javlja TimesOfMalta. Avion je letio na unutrašnjem letu u Libiji između Sebhe i Tripolija.

Premijer Malte Joseph Muscat je preko Twitter profila objavio da je u tijeku potencijalna otmica aviona koji je preusmjeren prema Malti, a u zračnu luku već su poslane sigurnosne i hitne službe. Ostali letovi s Međunarodne zračne luke Malta su otkazani.

 

Navodno su tijekom leta dvojica muškaraca prijetili da će bombom raznijeti avion, a prema trenutnim informacija jedan od njih je i dalje u avionu i tvrdi da ima ručnu bombu.

 

Avion još uvijek ima upaljene motore, a na udaljenosti ga okružuju snage malteške vojske. Times Of Malta navodi kako se zasad još niko nije približio avionu. Šest aviona prema Malti je preusmjereno.

 

Otmičar tvrdi da je poklonik bivšeg libijskog čelnika Moamara Gaddafija, a obećao je da će pustiti sve putnike osim članova posade ako se udovolji njegovim zahtjevima, koji zasad nisu poznati.

(Jutarnji.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.