x

OTIŠLI DA ZARADE ZA ŽIVOT, PA POGINULI: Živko i Staniša na dva kraja svijeta stradali na isti način!

Tek su započeli živote, a već ih nema... Dvojica Srba trbuhom za kruhom otišli su u inostranstvo, a poginuli na identičan način. Staniša Purić (23) iz Banje Koviljače nastradao je 28. januara u Rusiji, kada je na njegov kamion, dok je stajao pored puta, naletjela hladnjača ruskog prevoznika, koja je preticala drugo vozilo i usmrtila ga na licu mjesta.

Nesrećni mladić je na rad u Rusiju otišao 15. januara i ovo je bila njegova prva samostalna tura kamionom. Ranije je nekoliko puta s kolegom prolazio tom dionicom, kako bi dobro upoznao teren, a, kako kaže njegov stric Zoran Ilić, otišao je tamo u želji da zaradi koji dinar.

 

- Nesreća se dogodila na oko 160 kilometara od Moskve, na magistralnom putu u blzini Samare. Staniša je stajao parkiran pored puta, čekajući da prođe greder koji je sklanjao snijeg sa kolovoza. Saobraćaj se izvodio naizmjenično, ali je u jednom trenutku vozač hladnjače iz suprotnog pravca krenuo u preticanje i naletio na vozilo iz drugog smijera. Prilikom udara, prikolica se odbila i zadnjim dijelom udarila u kamion u kojem je sjedio naš Staniša. Kako smo obaviješteni, kabina je smrskana, a Staniša je preminuo na licu mjesta – ispričao je njegov stric Zoran.

 

Iste nesrećne sudbine bio je i dvadesetčetvorogodišnji Živko Lakić iz Kaća koji je poginuo 13. januara u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na auto-putu kod grada Silver Spring Taunšipa u američkoj državi Ilinois.

 

Udes se dogodio kad je Lakić izašao iz svog kamiona, a na njega je naletjelo drugo teretno vozilo. Vozač drugog vozila je pobjegao sa mesta nesreće, a Živko je preminuo usljed teških povreda.

(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.