x

OTRČAO U SMRT: Željko žurio na posao sa sahrane i poginuo!

KRAGUJEVAC - O, bože, ima li te?! Pa, zašto si takvu zlu sudbinu naijmenio mom bati?! Jadničak, žurio je na posao, a ispade da je otrčao u smrt! Joj.... Ne mogu da vjerujem... Ovako se, grcajući u suzama, jadala Gordana Miljković, rođena sestra Željka Nikolića (45), koji je u utorak po podne stradao u strahovitoj eksploziji u Tehničkom remontnom zavodu „Medna“ u Kragujevcu.

Nije poslušao sestru

 

Ostaci njegovog tijela ispod ruševina magacina za delaboraciju tromblonskih mina, kao i ostaci tijela njegovih kolega, pirotehničara Dejana Kovačevića (42) i oficira Vojske Srbije, kapetana Darka Kostića (38), međutim, pronađeni su tek u četvrtak predveče. Pored trojice radnika, poginuo je i potpukovnik Miroslav Perišić (50), koji je bio prva žrtva velike tragedije u vojnom objektu za reparaciju ubojne municije, dok je 25 radnika povrijeđeno i nalazi se van životne opasnosti.

 

Nikolićeve najbliže najviše boli to što je malo nedostajalo da izbjegne užasnu smrt...

 

- Željko je u utorak ujutro otišao na posao, ali je, uz dopuštenje pretpostavljenih, poslije nekoliko sati otišao na sahranu majke svog druga. Sa sahrane se vratio otprilike oko pola dva. Žurio je da se presvuče i ponovo ode na radno mjesto. Pitala sam ga zašto se vraća kad je već dobio odsustvo, savjetovala sam ga da iskoristi to, da se odmori malo jer je stalno u žurbi, a on mi je odgovorio: „Ma, moram da idem, znaš da posljednjih nekoliko dana imamo mnogo posla“. I eto, vratio se na posao oko dva, a sat kasnije eksplozija mu je ugasila život! Eh, da nije bio toliko odgovoran, da me je poslušao, da nije otišao... - u nevjerici vrti glavom Željkova sestra Gordana.

 

Nikolić je sedam godina bio samohrani otac. Odgajao je kćerke Tatjanu (19) i Tijanu (12) i brinuo o majci Jelici (74). Kćerke su ga obožavale, jer je bio izuzetno posvećen otac, a Tijana mu je bila posebno privržena. U jutro kobnog dana, prije Željkovog polaska na posao, neprestano ga je grlila i ljubila.

 

Kćerka željela u vojnike

 

- On je žurio i, u namjeri da Tijanu odobrovolji da ga pusti da se sprema, obećao joj je da će joj u povratku s posla kupiti kroasan. Tijanica ga je čekala čitav dan, pitala kad će doći. Kad smo saznali da se vodi kao nestao poslije nesreće, to joj nismo rekli. Kazali smo joj samo da tata još radi i to je prihvatila, jer je već navikla da se Željko kasno vraća s posla - kaže Gordana.

 

Odrastajući uz oca koji je kao civilno lice radio u vojsci, Željkova starija kćerka Tatjana „zarazila“ se uniformom.

 

- Očarana je vojskom i odlučila je da konkuriše za Vojnu akademiju. Ne znam da li će je smrt oca možda pokolebati - kaže jedan od rođaka Nikolića.

(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.