x

OTVORENA MREŽA: Humanitarna podjela JUB “APNENI BELEŽ” boja za stanovništvo pogođeno majskim i augustovskim poplavama!

OTVORENA MREŽA u saradnji sa društveno odgovornom kompanijom JUB d.o.o iz Sarajeva, organizuje humanitarnu podjelu “APNENI BELEŽ” JUB boja. Riječ je o proizvodu koji je namijenjen kao dezinfenkcijski premaz za zidove nakon poplava.

U prethodnoj podjeli, pomoć je dobilo 240 domaćinstava u Bijeljini (MZ Batković, naselje Klis, i MZ Brodac, naselje Jelaz) i u Zenici. 

 

Sutra, 21.10.2014.godine iz Sarajeva kreću vozila sa 55 tona JUB boja i planirana je podjela u Gračanici, Doboju, Zavidovićima i Bijeljini. 

Cilj podjele ove humanitarne pomoći jeste pomoći stanovništvu Bosne i Hercegovine, s obzirom da je najveći broj radova na sanaciji objekata u toku, tako da je ova pomoć, kao i svaka druga, svakako dobro došla. 

 

Podjela je organizovana u saradnji sa općinama i općinskim organima Bijeljine, Zavidovića, Gračanice i Doboja, koji posjeduju spiskove najugroženijih domaćinstava u prethodnim poplavama, kako bi ova humanitarna pomoć bila podjeljena porodicama kojima su ovi proizvodi zaista potrebni. 

 

Sutra bi, tim OTVORENE MREŽE zajedno sa općinskim predstavnicima u Doboju, Gračanici i Zavidovićima, trebao razgovarati i o potpisivanju memoranduma u vezi sa projektom “Gradimo srcem Bosnu i Hercegovinu” OTVORENE MREŽE u okviru kojeg se stanovništvu pogođenim poplavama grade montažne kuće u suradnji sa STECO Centrom iz Bijeljine. 

 

Nadamo se da će sve društveno odgovorne kompanije poput JUB-a prije zime “skočiti” u pomoć stanovništvu Bosne i Hercegovine. 

 

U nastavku protokol konvoja OTVORENE MREŽE  

 

Tim OTVORENE MREŽE kreće u 10h iz Sarajeva. 

 

Dolazak tima OTVORENE MREŽE u Zavidoviće planiran je 13:00-13:30

 

Dolazak tima OTVORENE MREŽE u Doboj planiran je između 14:30h - 15:00h.

 

Nakon podjele humanitarne pomoći u vidu proizvoda ”APNENI BELEŽ” Jub-a, tim OTVORENE MREŽE kreće za Gračanicu gdje je planiran dolazak u 16:30h – 17:00h. 

 

Dolazak kamiona sa prikolicom, humanitarne pomoći u vidu proizvoda ”APNENI BELEŽ” Jub-a , u Bijeljinu, planiran je u 17:00h- 17:30h. 

 

Moguća su određena odstupanja od protokola s obzirom na stanje na putevima i udaljenost između gradova. 

 

Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte osobu zaduženu za odnose s javnošću OTVORENE MREŽE 

 

Ime i prezime: Ena Jažić

 

Telefon: 061/224 818 

 

PR OTVORENE MREŽE

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.