x

OVAKO je došlo do tragedije: Poznato kako je TROGODIŠNJAK PREMINUO!

BUGOJNO - Tijelo trogodišnjeg Mehmeda Ćese, čiji je nestanak prijavljen juče oko 14 sati, pronađeno je devet časova kasnije u rijeci Vesočnici u mjestu Vesela, kod Bugojna. Nestanak djeteta prijavio je otac Dževad, a da ga nema, primijetili su njegova supruga i ostala djeca.

Rusmir Prohan, portparol MUP-a SBK, potvrdio je da jedan mještanin uočio tijelo u vodi, a što su spasioci potom, nažalost, i potvrdili.

 

``Mještani, policija i spasioci su, nakon što je prijavljen nestanak dječaka i pretrage mjesta na kojem je posljednji put viđen, pretraživali korito rijeke Vesočnice. Jedan od građana je javio da je uočio tijelo u rijeci``, rekao je Prohan.

 

Mjesto gdje je tijelo pronađeno nalazi se na oko kilometar-dva od lokacije gdje je Mehmed zadnji put viđen.

 

``Tijelo je prevezeno u mrtvačnicu, a biće obavljene i druge istražne radnje i obdukcija tijela``, kazao je Prohan.

 

Dječak se juče igrao nedaleko od kuće, u blizini džamije u Veseloj, sa još četvoro ili petoro djece, uključujući i njegovog jedanaestogodišnjeg brata.  U jednom trenutku, Mehmed je otišao od tog mjesta, što nijedan od njegovih drugova nije primijetio.

 

Čim su shvatili da nema mališana, juče oko 14 časova, ostala djeca su navodno došla do majke i rekla joj to, a onda su se svi digli na noge kako bi ga pronašli.

 

Nakon što je o nestanku obaviještena bugojanska policija, alarmirano je i stanovništvo ovog velikog naselja, koje se uključilo u potragu, te pripadnici Gorske službe spasavanja. Dijete je gotovo 100 ljudi tražilo po ulicama sela i oko obližnje rijeke Vesočnice.

 

Pretpostavlja se da je smrt nastupila usljed utapanja, ali će to biti utvrđeno istragom.

 

``Od jutra se nastavljaju razgovori sa potencijalnim svjedocima kako bi se utvrdile okolnosti nesretnog događaja``, naveo je Prohan.

(nezavisne.com)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.