x

OVO SE DEŠAVA JEDNOM U MILION SLUČAJEVA: Možete li pogoditi šta je zajedničko djevojkama na slici?

Iako ove djevojke nisu nimalo slične, one su zapravo sestre i to blizankinje. Lucy, bijele puti i ravne, svijetle kose i Maria, tamnije kože i kovrčave kose, rođene su u prvom mjesecu 1997. godine.

Njihov otac Vince je bijel, a majka Donna je pola Jamajčanka, pa se dogodio rijedak fenomen da su blizankinje rođene različite boje kože.

 

Kada su doznali da će dobiti blizance, nisu ni pomislili da će biti različite boje kože.

 

– To je bio veliki šok za majku jer se prije rođenja ne može vidjeti boja kože. Nije imala pojma da smo nas dvije različite. Kada nas je babica donijela, majka je ostala bez teksta – kaže plavooka Lucy.

 

Blizankinje, koje sada imaju 18 godina, najmlađe su od petero djece u porodici. Imaju dva starija brata i sestru.

 

– Naša braća i sestra imaju boju kože koja je negdje između moje i Marijine. Mi smo na suprotnim krajevima spektra, a ostali su između nas. Moja baka ima vrlo svijetli engleski ten, baš kao i ja.

 

– Niko nam ne vjeruje da smo blizankinje. Čak i kad nosimo istu odjeću ne izgledamo kao sestre, a kamoli blizankinje. Prijatelji su od nas tražili da donesemo rodne listove kako bismo ih uvjerili.

 

– Išle smo u isti razred, ali niko nije imao problem da nas razlikuje. Mi zapravo ne izgledamo ni kao da imamo iste roditelje, a kamoli da smo blizankinje.

 

Iako su sestre, i to blizankinje, nemaju ni iste interese. Maria studira pravo, a Lucy umjetnost i dizajn.

 

Koliko je ovo rijedak fenomen dokazuje i podatak da se događa samo jednom u milion slučajeva.

(Doznajemo.com)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.