x

OVO SE O SCHUMACHERU KRILO OD PRVOG DANA: Tek sad izašlo na vidjelo?!

Ovo se o nesreći koju je na skijanju francuskom resortu Mirabel doživio legendarni pilot Formule 1 Mihael Šumaher (Michael Schumacher) izgleda krilo od prvog dana, a priču su “iskopali” njemački mediji koji sa velikim interesom već gotovo četiri mjeseca prate dramatičnu borbu velikog šampiona…

Navodno, za zdravstveno stanje Mihaela Šumahera krivi su ljekari spasilačke službe koji su prvi stigli na mjesto nesreće, koju je sedmostruki šampion Formule 1 doživio 29. decembra 2013. na skijanju u Meribelu, tvrde njemački mediji.

 

Šumaher je od nesreće u vještačkoj komi, a njemački mediji koji su se bavili rekonstrukcijom nesreće ističu da su posljedice po zdravstveno stanje mogle da budu manje da su ljekari bolje procijenili situaciju neposredno nakon nesreće u Francuskoj.

 

Šumaher je nakon pada tokom kojeg je zadobio teške povrede glave prvo prebačen u malu bolnicu u Mutijeu, a tek nakon što mu se stanje znatno pogoršalo prebačen je helikopterom u Grenobl, gdje je operisan, objavio je “Bild”.

 

Šumaher je poslije nesreće bio svjestan, pričao je i pomjerao ruke i noge, što je ljekare spasilačke službe navelo da Nijemac nije u teškom stanju. Međutim, stanje je bilo daleko teže, pa mediji tvrde da je u ovom slučaju brzi dolazak na mjesto nesreće bio otežavajuća okolnost za jednog od najboljih vozača u istoriji Formule 1.

 

“Da su spasioci došli nešto kasnije, vjerovatno bi prepoznali da se radi o ozbiljnim povredama opasnim po život”, naveli su mediji.

 

Sabine Kem (Kehm), Šumaherov menadžer, nije željela da komentariše ove informacije jer smatra da je najbitnije da se Mihaelovo stanje stabilizuje. Prije nekoliko dana iz bolnice u Grenoblu stigle su ohrabrujuće vijesti, a da bivši šampion Formule 1 pokazuje znakove napretka u oporavku potvrdila je i Kemova.

 

“Postoje trenuci kada je budan i svjestan. Naravno da nisam ljekar, ali medicinski, postoji razlika između biti budan i svjestan, odnosno imati sposobnost komunikacije s okruženjem. Ne želim da otkrivam detalje iz poštovanja prema njegovoj porodici, ali mi uopšte ne sumnjamo u sposobnosti Mihaelovih ljekara. Oni su stručnjaci u svojoj oblasti”, rekla je tada Kemova.

 

Kaciga vraćena porodici

 

Francuske vlasti koje su istraživale nesreću u Meribelu vratile su porodici Mihaela Šumahera kacigu koju je on nosio prilikom pada, objavljeno je u petak. S obzirom na to da je utvrđeno da niko nije kriv za incident, vratili su kacigu na koju je bila montirana kamera, a koja je od siline udara pukla na tri dijela, prenio je “Sportsmol”.

Izvor:Cazin.Net

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.