x

OVO SU PITANJA KOJIMA SU PSIHIJATRI REŠETALI MARJANOVIĆA: Pitali su ga da li je sumnjao da ga vara, a od njegove reakcije zavisi SVE!

Zoran Marjanović, osumnjičeni za ubistvo pjevačice Jelene Marjanović tokom psihijatrijskog vještačenja staloženo odgovarao na brojna pitanja stručnjaka, ostavivši utisak potpuno nevine osobe.

Marjanović, koji je u pritvoru zbog sumnje da je 2. aprila 2016. ubio suprugu Jelenu, u ponedjeljak je saslušan pred komisijom sudskih vještaka koji treba da utvrde da li je bio uračunljiv u vrijeme izvršenja krivičnog djela.

 

Kako Kurir saznaje, Marjanović je hladnokrvno i staloženo odgovarao na brojna pitanja koja su mu postavljena, ostavivši utisak potpuno nevine osobe!

 

ŠTA SU PITALI ZORANA

1. Šta je prvo pomislio kad je zaključio da mu nema žene

2. Kako se osjećao dok su je svi tražili na nasipu

3. Kako se osjećao kad su mu saopštili da je tijelo pronađeno

4. Da li je ikad pomislio da ga Jelena vara

5. Da li i dalje voli Jelenu

6. Da li je Jelenu volio na dan kad je nestala

7. Kako mu izgleda jedan uobičajeni radni dan

8. Da li je ženi kuhao kafu

9. Da li su zajedno izlazili

10. Kako se osjećao kad je bila odsutna

11. Da li je ljubomoran

12. Da li je Jelena bila ljubomorna

13. Da li mu je prijala medijska pažnja

 

- Zoran Marjanović je ili zaista nevin, ili je izuzetno inteligentan pa je do te mjere „uvježbao ulogu“ i sebe ubijedio da nije kriv i u to počeo da vjeruje. Jednostavno, takav je utisak ostavio na vještake. Ipak, šta će oni napisati u izvještaju, ostaje da se vidi. Očekuje se da nalaz neuropsihijatrijskog vještačenja uskoro stigne u tužilaštvo - kaže odlično obaviješteni izvor Kurira.

 

Prema njegovim riječima, razgovor sa suprugom ubijene pjevačice obavljen je u posebnoj prostoriji Centralnog zatvora. Na osnovu razgovora, to jest odgovora koje je davao na pitanja, ali i njegovih reakcija, kako navodi naš sagovornik, u najkraćem roku istražiteljima će biti dostavljeni nalaz i mišljenje.

 

- Pitanja koja su postavljana ne odnose se na njegovo priznanje ili utvrđivanje krivice. To nije zadatak vještaka. Zadatak koji je postavljen jeste da se utvrdi da li je u vrijeme Jeleninog ubistva postojala privremena ili trajna duševna poremećenost. Ukoliko pati od nekog duševnog poremećaja, vještaci bi trebalo da daju mišljenje da li je on uticao na Marjanovićevu sposobnost da shvati značaj učinjenog djela - objašnjava sagovornik Kurira.

 

On podsjeća i da duševno poremećene osobe ne mogu da odgovaraju za krivična djela, već im se izriče mjera obaveznog liječenja u zdravstvenoj ustanovi otvorenog ili zatvorenog tipa.

 

- Način na koji je Zoran odgovarao na pitanja ukazuje da on nije duševno poremećena osoba koja ne može da upravlja svojim postupcima. Osim toga, on ostavlja utisak čovjeka koji je uvjeren u svoju nevinost - otkriva naš sagovornik.

(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.