x

OVO je razlog ZLOČINA u Rakovici: Stručnjaci otkrivaju MOTIVE monstruoznog ubistva žene i djeteta!

Nakon ubistva žene i četvorogodišnjeg sina koje je počinio muškarac Marko Nikolić koordinatorka Sigurne kuće u Beogradu Vesna Stanojević rekla je da stanje postaje alarmantno.

- Ne znam šta da mislim, ali ovo se dogodilo u isti dan, u isto vrijeme kao što se dogodio i slučaj na Novom Beogradu, kao da se radi o planiranom ubistvu - rekla je ona. Stanojević ne isključuje i mogućnost da su vremenske prilike dodatno uticale na ponašanje ljudi, iako ističe da se najveći broj žrtava u Sigurnu kuću javlja u martu i septembru, baš kada se vrijeme menja. 

 

Ona je navela da je ``potpuno očajna`` jer je žrtva nečija majka, nečija kćerka, koja je nastradala bez razloga.

 

Ona je upozorila da je stanje alarmantno i da je od početka godine do današnjeg dana u porodičnom nasilju život izgubilo 19 žena i jedno dijete. Poređenja radi, prošle godine u ovo doba bilo je 11 žrtava. 

 

- Ja lično mislim da treba da promijenimo nešto i da se Centri za socijalni rad zatvore na nekoliko dana dok se u svima ne postavi obezbjeđenje. Mora postojati obezbjeđenje i za one koji u centre dolaze, ali i za one koji u njima rade - navodi Stanojević. 

 

Takođe, smatra da bi trebalo prekinuti praksu viđanja razdvojenih roditelja sa djecom u tzv. kontrolisanim uslovima jer to, očito ne daje nikakve rezultate i treba naći neko drugo i dugoročnije rješenje.

 

Kriminolog Zlatko Nikolić kaže da je ovaj zadnjii zločin, kao i onaj koji se dogodio na Novom Beogradu - ``ubistvo iz strasti``. 

 

- To su egositi, narcisoidne ličnosti koje u toj ženi koja misli o njima loše vide odraz u ogledalu i žele to ogledalo da razbiju. Nisu djeca važna u njihovim shvatanjima, važna je majka, ta žena koja im je pokazala kako ih gleda - smatra Nikolić.

 

On napominje da vjeruje da će ovakvih slučajeva na žalost biti i dalje, jer kako kaže ``ne možemo zakonom i Ustavom da nekome ko se već ostvario kao roditelj zabranimo viđanje djece``. 

 

On pak vjeruje da je neophodno raditi na preventivi i u ovakve ustanove uvesti nadzor.

(Srbija Danas)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.