x

Obavljena dženaza Belmini Ibrišević!

U Orahovici Donjoj kod Gračanice jučer su se građani Bosne i Hercegovine oprostili od Belmine Ibrišević, djevojčice čija je sudbina tokom juna digla na noge i ujedinila cijelu zemlju.

Prevelika žalost

Da je nije pokosila teška bolest, urođeno imunološko oboljenje, beba Belmina danas bi imala tačno sedam mjeseci i sa svojim roditeljima Edminom i Fatimom bezbrižno se igrala i učila prve riječi i prve korake.

Nažalost, višemjesečna borba za njen život, prije svega borba njenih roditelja, ali i cijele obične bh. javnosti koja se digla na noge da riješi ``politički`` problem i da beba dobije jedinstveni matični broj, pa da se može liječiti izvan naše domovine, završila se u bolnici u njemačkom Tibingenu onako kako niko nije očekivao - smrću.

Pred kućom žalosti Ibriševića u Orahovici Donjoj žalost velika, prevelika. Majka Fatima sjedi kraj malog kovčega, miluje ga, plače i gleda nekud daleko. Tješi je njen otac Omer Hadžić iz Velike Brijesnice, i sam u šoku što nije dočekao da mu odraste Belmina, njegovo četvrto unuče. Nena Hanka (80) kreće se sa štakama, pa kaže da je sve ovo Božije davanje.

- Sve je rečeno... Mi smo, ja i supruga, izgubili sve. Svi smo se borili i Boga molili da spasi našeg anđela - rekao je uplakani Belminin otac Edmin Ibrišević.

Podrška prijatelja

Zajedno s rodbinom i prijateljima Edmin je kovčeg nosio od kuće do mjesnog mezarja Karići. Mjesni imam Senaid ef. Dedić rekao je da je Belmina kao Božija ptica i da ide na drugi, bolji svijet.

Mali kovčeg u kabur je spustio Edmin, kojeg su tješile stotine ljudi. Niko nije progovarao, samo muk i pitanje jesu li svi koji su trebali, a mogli, dovoljno učinili da se spasi Belmina.

Izvor:Dnevni avaz/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.