x

Obavljena prozivka igrača NK Čelik, počinje borba za opstanak!

U prostorijama NK “Čelik” danas je održano predstavljanje novog/starog šefa stručnog štaba Nedima Jusufbegovića, kao i prozivka nogometaša.

Press konferenciji je prisustvovao i gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović i novi predsjednik Upravnog odbora NK Čelika Selvedin Šatorović.

 

“Zahvalan sam neformalnoj grupi građana “Za Čelik”, jer da se nisu oni oformili ne bi sada bili ovdje. Moram da ponovim da ja kao gradonačelnik ne želim praviti nove sinonime Čelika. Čestitam gospodinu Šatoroviću na funkciji koju će obavljati, nadam se sa puno uspjeha. Grad Zenica ima desetine problema, a Čelik je jedan od njih i vjerujem da ćemo uspijeti sanirati trenutno stanje u Čeliku”, izjavio je Kasumović, koji je u obraćanju igračima istakao da će rukovodstvo i Grada i Čelika tolerisati i loše rezultate, ali ne i nezalaganje na terenu.

 

Predsjednik Upravnog odbora NK Čelika Selvedin Šatorović je naglasio da će klub raspolagati sa onoliko sredstava koliko ih budu imali.

 

“Nema dodatnih zaduživanja, lažnih obećanja i sve ono što bude dogovoreno sa igračima biće i ispoštovano”, kazao je Šatorović.

 

Šef stručnog štaba Nedim Jusufbegović je istakao kako će se vezni i krilni igrači tražiti kao pojačanje.

 

“Potrebni su igrači sa jakim karakterom kako bi izborili opstanak Čelika u Premijer ligi”, kazao je Jusufbegović.

 

U naredna dva dana će se znati članovi Upravnog odbora, a kako saznajemo biće ukupno pet članova među kojima će biti Elvedin Beganović, neko ispred Gradske uprave, jedan član ispred NGG “Za Čelik”, te dva privrednika.

 

Recimo i to da će uskoro biti urađen redizajn oficijalne stranice NK “Čelik”.

 

 

Tekst: Radio zenit

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.