x

Obilazak spomen ploče Amne Fazlić!

Uoči petog memorijalnog košarkaškog turnira ``Amna Fazlić``, koji organizuje Ženski košarkaški klub Čelik u znak sjećanja na ovu tragično nastradalu igračicu a koji počinje danas u Zenici, njena porodica, rodbina, školski prijatelji, kolegice iz kluba - KŽK Čelik iz Zenice, okupili su se ispred spomen ploče Amni.

Prisutni su proučili i poklonili fatihu Amni ili na drugi način prisjetili Amne Fazlić.

 

Ženski košarkaški klub Čelik u znak sjećanja na tragično stradalu igračicu ``Amnu Fazlić`` u petak i subotu organizuje 5. međunarodni memorijalni turnir koji nosi ime košarkašice koja je po povratku sa treninga stradala sa nepunih 18 godina. Kako je kazala Amra Mehmedić nekadašnja igračica Čelika a sada član Stručnog štaba, turnir ima emotivan značaj, jer označava početak i kraj jednog mladog života. Ovogodišnji turnir je za razliku od prošlih podignut na veči nivo jer će prema najavljenom učestvovati četiri ekipe iz Mežunarodne ženske regionalne lige. Nastupit će ekipe koji su  prvaci svojih država, Athlete Celje, Medveščak Zagreb, Budućnost Vulcano Podgorica i domaćin Čelik.

 

U petak sastaju se Budućnost Vulcano - Athlete Celje sa početkom od 16 sati, dok će se u drugoj utakmici od 18 sati sastati Čelik - Medveščak. Prema rasporedu u subotu, 27. septembra, igraju se utakmice za plasman i u 14 sati planirana je utakmica za treće mjesto, a finalna utakmica se igra od 16 sati.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.