x

Obilježavanje 500 godina reformacije u Sydneyu - Nadbiskup Sidneja gospodin Anthony Fisher oduševljen BiH i Međugorjem, konzulica Đemila Talić Gabriel ga pozvala u našu zemlju!

Širom svijeta se 2017. obilježava kao jubilej, 500 godina reformacije, svjetskog vjerskog i društvenog pokreta koji je promijenio svijet i ostavio neizbrisiv trag na religijskoj karti svijeta.

Đemila Talić Gabriel, počasna konzulica BiH u Sydneyu, povodom obilježavanja 500 godina reformacije na zahtjev i poziv katoličkog nadbiskupa Sidneja gospodina Anthonyja Fishera prisustvovala je komemoraciji i skupu međureligijske molitve u Sydneyu u katedrali sv. Marije. To je ujedno prvi put da je državni predstavnik Bosne i Hercegovine imao čast da dobije ovakav poziv.

 

Skupu su, uz Talić Gabriel prisustvovali i japanski, njemački, filipinski, velikobritanski konzuli, te, također, predstavnici židovske zajednice.

 

U srdačnom dočeku počasna konzulica BiH i nadbiskup Sidneja vodili su razgovor o Bosni i Hercegovini.

 

- Nadbiskup gospodin Anthony Fisher je oduševljen našom zemljom i dobro je upoznat sa njenim prirodnim ljepotama, naročito Međugorjem, o čemu je imao priliku slušati od najbližih suradnika koji su tamo česti gosti. Također, izrazio je zadovoljstvo radom našeg konzulata, pošto se već u diplomatskim krugovima pročuo glas o fantastičnom predstavljanju Bosne i Hercegovine u Australiji- kaže Đemila Talić Gabriel.

 

Počasna konzulica BiH u Sydneyu mu je tokom susreta uputila poziv za posjetu Bosni i Hercegovini.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.