x

Obiteljska tragedija para iz malog stana na zagrebačkoj Savici!

Novi film Ognjena Sviličića, koji se danas premijerno prikazuje na festivalu u Veneciji, proziva institucije na nemar kroz tragediju bračnog para sa zagrebačke Savice koji se hvata u koštac sa sustavom.

Danas se u sklopu natjecateljskog programa Horizonti 71. Međunarodnog filmskog festivala u Veneciji prikazuje hrvatsko-francusko-makedonsko-srpski film ``Takva su pravila`` redatelja i scenarista Ognjena Sviličića. 

 

``Takva su pravila`` je film o obiteljskoj tragediji sredovječnog para iz malog stana na zagrebačkoj Savici. ``Htio sam snimiti uzbudljiv film o anonimnim ljudima``, govori Sviličić, ``i reći nešto o društvu u kojem živimo, društvu koje tolerira i potiče kaos, društvu koje nije briga. Više je istinitih događaja koji su me potaknuli da napišem ovaj scenarij. Kroz tragediju bračnog para koji se hvata u koštac sa sustavom, moj film posredno proziva institucije za nemar i upravo se na to odnosi naslov``. 

 

``Nikada nisam radio tako mentalno tešku ulogu, roditelja koji ostaje bez djeteta. Nikada mi se nije dogodilo da se tako asocijaliziram i, da se tako izrazim, hermetiziram, na relaciji set – zagrebački stan``, objašnjava bosanskohercegovački glumac Emir Hadžihafizbegović, koji uz Jasnu Žalicu tumači glavnu ulogu. 

(Net.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.