x

Obradović: Ne gledam pasoše, gledam igrače!

Fenerbahče je sinoć u Istanbulu u velikom finalu pobijedio grčki Olympiakos sa 80:64 i došli do prvog trofeja pobjednika Eurolige. 

Za trenera Obradovića ovo je bio deveti put da je pokorio Europu. 

 

Trener Fenerbahčea Željko Obradović prezadovoljan je što je njegova ekipa postala prvak Eurolige. 

 

``Kao prvo, želim da kažem da sam veoma sretan što smo europski prvaci. Ali, više sam sretan zbog Fenerbahčea, zato što je osvojio Euroligu prvi put u istoriji. Svi imaju veliki doprinos osvajanju titule. Ali, sva slava ide mojim igračima koji su odigrali odličan Final Four. Prvo protiv Reala i onda protiv Olympiakosa, ako ne računamo drugu četvrtinu``, rekao je Obradović.

 

On je dodao da su navijači Fenera pružali nevjerovatnu podršku timu. 

 

``Svaki kutak grada ima atmosferu koju smo mi imali noćas. Istanbul je košarkaški grad i Fenerbahče ima milione navijača. Konekcija koju imamo sa našim ljudima je nešto specijalno. Želim da im se zahvalim jer veliki klub ne postoji bez navijača``, poručio je Obradović.

 

Srbijanski stručnjak se osvnuo i na Final Four u Beogradu slijedeće godine. 

 

``Morate da želite da osvojite titulu na svakom Final Fouru. A, specijalno je za Fenerbahče kada ga osvoji prvi put u istoriji. Slijedeće godine Final Four je u mojoj zemlji, Srbiji i mom gradu, Beogradu. Pokušaću sve da pripremim za taj događaj.``

 

Mnogi najtrofejnijem treneru u Europi zamjeraju što se ne oslanja na turske igrače, već teret iznose stranci. 

 

``Tačno je. Došao sam ovdje zato što je ambicija kluba bila velika. Ne znam koliko sam puta morao da objašnjavam ovo: Ne gledam pasoše. Gledam igrače. Kako igraju, koliko sati provode na terenu... Ima igrača koji su bitni za budućnost, ali sve zavisi od njih. Ja sam gladan, veoma gladan. Na posao krećem u devet ujutru do noći. Nije važno ako je neko Amerikanac, Srbin ili Turčin. Svaki igrač koji naporno radi ima moju podršku``, zaključio je Obradović.

 

Izvor: Sportsport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.