x

Obratite pažnju na ove stvari prije nego se vjerite!

Prije nego što odlučite da na ``sva zvona`` objavite vjeridbu, trebalo bi da saznate odgovore na ovih sedam pitanja, tvrde bračni terapeuti.

Njegova/njena porodica i prijatelji

 

Veoma je važno da upoznate najbliže osobe vašeg budućeg bračnog partnera. Možda zvuči previše očigledno, ali je tako. Članovi porodice, kao i bliski prijatelji mogu da vam otkriju mnogo o manama i vrlinama voljene osobe.

 

Šta on/ona voli da jede

 

Da biste usrećili jedno drugo morate da upoznate i zapamtite navike partnera. Kakvu kafu pije, koje mu je omiljeno jelo ili piće, da li je alergičan na neku vrstu namirnica... To su naizgled male stvari, ali igraju važnu ulogu u zajedničkog životu.

 

Politika i religija

 

Prije sudbonosnog ``da``, vjerenici bi morali da razgovaraju o političkom oprijedeljenju i religiji, jer se to kasnije odražava na odnose u braku i vaspitanje djece. Čak i ako se ne slažete u uvjerenjima, važno je da o tome možete da diskutujete mirno, bez svađe i sa razumijevanjem.

 

Vaspitavanje djece

 

Mnogi parovi se suoče sa velikom krizom u vezi tek kada dobiju djecu. Bitno je da u tom pogledu imate slične stavove ili da se dopunjujete, pa ako je jedan popustljiv, drugi neka ``trenira strogoću``.

 

Gdje odlazi novac

 

Da li znate kako vaša voljena osoba troši platu i od čega živi, ako nema posao? Ako je jedan od partnera rasipnik i troši ne razmišaljajući o budućnosti, a drugi uvijek štedi, to će neminovno da dovede do svakodnevnih nesuglasica u braku.

 

Koliko je posvećen(a) poslu

 

Ako i na kratko romatnično putovanje voljena osoba nosi lap-top, da završi ``neke sitne obaveze``, razmislite šta će tek biti u braku. Možda se sad to i ne čini kao problem, ali kada budete živjeli zajedno i dobili djecu, a slobodne dane i vikende morali da podređujete karijeristi, sigurno će vam smetati.

 

Mane važnije od vrlina

 

Ljubav je kada nekoga zavolite zbog mana, a ne vrlina, stara je indijska poslovica. Da li ste upoznali dobro voljenu osobu? Ako vam se čini da je savršena, to znači da niste, a nedostaci će ``isplivati`` u zajedničkom životu. Nemojte da se zavjetujete nekome ``u dobru i u zlu`` dok ne upoznate ``tamniju stranu`` voljene osobe.

 

Izvor: kolektiv.me/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.