x

Od 2018. kreće Regionalna liga, UEFA glavni sponzor?!

Regionalna fudbalska liga mogla bi zaživjeti 2018. godine.

Barem tako tvrdi direktor makedonske fudbalske lige Vasko Dojinovski, koji je za `Večernji` istakao kako je UEFA odobrila početak lige za 2018. godinu.

 

``Čelnici svih fudbalskih saveza s naših prostora dali su potporu novom regionalnom takmičenju, uključujući posljednji sastanak u Moskvi. Ipak, najvažnije od svega je da je projekt pao na plodno tlo i u UEFA, gde sam održao 30-minutnu prezentaciju. Prisustvovao joj je direktor takmičenja UEFA Giorgio Marchetti, čovjek koji je osmislio i budući format Lige prvaka, a svratio je i predsednik UEFA Čeferin. Njihovi utisci apsolutno su pozitivni, a pohvalno su se izrazili i Šveđanin i Danac, s kojima sam zajedno član radne grupe UEFA``, istakao je Dojinovski.

 

Problemi očekivano postoje u organizaciji.

 

„U vazduhu su još ostali benefiti za pobjednika i finaliste. Mi smo malo neskromni pa za pobjednika želimo mjesto u Ligi prvaka, a za drugoplasiranog mesto u Ligi Evrope, što će u UEFA malo teže proći. Također, nismo još definisali bi li se u proljetnom dijelu takmičenje nastavilo sa šesnaestinom ili osminom finala. U finalu bi se igrala jedna utakmica na neutralnom terenu, baš kao u Ligi prvaka``, dodao je.

 

Sigurnost na stadionima je također jako bitna tema.

 

``Brine i sigurnosni aspekt, i te kako se o tome razmišlja. Ali, utakmica visokog rizika ima i Ligi prvaka, zar ne? Složili smo se kako bi za takve utakmice bile primjenjivane posebne mjere opreza. Vodimo se interesom fudbala, fudbal mora ići dalje, prema naprijed, neopterećen politikom``.

 

Ligu bi finansirala UEFA...

 

``Neslužbeno sam čuo kako je UEFA u svom proračunu novac za tu ligu već pripremila, a radi se o milionskim iznosima``; istakao je Dojinovski.

 
Izvor: Sportsport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.