x

Odlazak Piquea: Barcelona na stolu ima tri ponude s Otoka

Gerard Pique na pragu je odlaska iz Barcelone, a čini se kako bi se mogao vratiti u Englesku. Katalonski klub dobio je ponude od 25 do 30 miliona eura iz Engleske.

Gerard Pique bio je član Manchester Uniteda od 2004. do 2008. godine, s tim da je jednu sezonu proveo na posudbi u Real Zaragozi, a španski medij prenosi kako je stoper Barcelone spreman za povratak u Englesku. 

 

Njegov bivši klub ponudio je 25 miliona eura da ga vidi već od ove zime u crvenom dresu na Old Traffordu, ali prelazak bi mogli zakomplikovati gradski rivali. 

 

Manchester City ponudio je 28 miliona, a svoju šansu vidi u tome što je Txiki Begiristain trenutačno njihov direktor. Na istoj je funkciji bio u Barceloni kad je vraćao Piquea iz Uniteda u matični klub 2008. godine. 

 

Osobne veze mogle bi pomoći i u najunosnijoj ponudi za stopera. Chelsea je ponudio 30 miliona eura, a Španci pišu kako bi Piqueu više od novca značilo biti u istoj momčadi u kojoj je i njegov veliki prijatelj Cesc Fabregas

 

S obzirom na to da će John Terry uskoro u mirovinu, Jose Mourinho želi 27-godišnjeg Piquea u ulozi vođe obrane, zajedno s Garyjem Cahillom

 

Barcelona može bez problema odbiti sve te ponude, jer Pique ima važeći ugovor do juna 2019. godine, a odštetna klauzula, kod koje Barca nema pravo glasa, postavljena je na 200 miliona eura. 

 

Izvor: 24sata.hr

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.