x

Odmorite se kao Flinstonovi: Hotel smješten među pećinama!

Kagga Kamma je 250 kilometara udaljena od Cape Towna i proglašena je rezervatom prirode 1988.

Ako ste se ikada pitali kako je to zapravo živjeti u pećini, a način života porodice Kremenko vam se oduvijek činio nevjerovatno zabavan, možda je ovaj pećinski hotel prava destinacija za vas. Smješten na stjenovitom kraju južnoafričkih Cederberg planina, Kagga Kamma hotel pružiće svom gostu najbliži kontakt s predistorijom. U neposrednom okruženju prostora hotela nalaze se crteži urezani u stijene stari oko 6.000 godina.

 

Kamenovremenski šik ne znači međutim da su gosti prepušteni golim stijenama, ili da spavaju na podu... upravo suprotno, unutar ogoljenih, stjenovitih spoljašnjih mikroprostora nalaze se luksuzno uređene sobe kakve današnji `pećinski ljudi` ipak znaju cijeniti.

 

Sobe su zapravo odvojeni prostori, odnosno deset svojevrsnih mini pećina od kojih svaka ima spektakularan pogled na obližnje planine. Moguće je i spavanje pod zvijezdama, ako iko uspije zaspati pogleda uprtog u zvjezdani bezdan koji je na ovom mjestu posebno čaroban: zahvaljujući izolovanosti i apsolutno nikakvom okolnom zagađenju, pogled u nebo je kristalno čist i dubok.

 

``Ovo je najbliži moguć luksuzni dodir s prirodom``, ovako je Kagga Kamu opisao Trish Heywood, gost koji je u januaru boravio tu.

 

Svaka od deset soba izvajana je iz komada kamena, odnosno stijene koja se naslanja na dio planine, svaka se soba savršeno sljubljuje s okolinom i taj međuprostor između soba je zapravo neprimjetan, a opet svaka soba pruža vrhunsku privatnost svom gostu. Večeri se, naravno, provode na terasi ispred sobe.

 

Izvor: kolektiv.me/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.