x

Održan 15. jubilarni Lino Fest posvećen sportu i glazbi!

U prepunom Domu mladih u Sarajevu, održan je 15. po redu festival dječje pjesme „Lino fest 2017“. Ova godina je bila rezervirana za učenje o sportu i aktivnom načinu života. Organizatori festivala su, uz potporu generalnog pokrovitelja Podravke, kroz festivalsku temu „Djeca i sport“ ukazali na značaj bavljenja sportom koji jednako uspješno razvija ne samo tijelo već i duh. 

Prisutni su mogli čuti zanimljivosti o poznatim sportašima i njihovim karijerama, naučiti nešto novo i zanimljivo o nogometu, košarci, rukometu, tenisu, ali i družiti se i uživati s Minjom Subotom, posebnim gostom ovogodišnjeg festivala. Kroz različite individualne i grupne sportske aktivnosti, djeca imaju priliku učiti o sebi, stjecati samostalnost, radne navike, ali isto tako sklapati prijateljstva. Kao i svake godine, organizatori, na čelu sa direktorom Željkom Gudeljom, su se potrudili da cjelokupan scenarij festivala bude prilagođen djeci. 

 

”Lino fest se još jednom pokazao kao ozbiljan međunarodni festival dječje pjesme koji će u budućnosti, nadamo se, okupiti još više mališana koji dijele zajedničku ljubav prema glazbi. Petnaest je godina od kada smo uz ovu manifestaciju u kojoj jednako uživaju djeca, ali mi odrasli jer ona počiva na temeljima tradicionalne suradnje i naše korporativne strategije društvene odgovornosti koja je usmjerena na dobrobit djeteta i potporu razvoja njihovih talenata”, kazala je Mila Zovko, direktorica marketinga Podravke u BiH.

 

Dobrota, nenasilje, upornost, tolerancija, marljivost i prijateljstvo su i ove godine bile univerzalne poruke festivala za sve posjetitelje i natjecatelje, a kojih je ove godine bilo 16, kako iz Bosne i Hercegovine tako i iz regije. Prva nagrada otišla je u ruke Luke Bajovića iz Nikšića, koji je sa svojom pjesmom „Sve što ona poželi“ pobrao sve simpatije publike, ali i ostalih natjecatelja. Druga nagrada pripala je Adeli Obući iz Goražda, a trećeplasirane su bile Dina i Paola Španić iz Zagreba, koje nisu krile zadovoljstvo prilikom proglašenja jer, kako kažu, tu su došle da se druže, uče i steknu nova iskustva i prijatelje, a nagrada je došla sasvim neočekivano i nije bitno da li je prvo, drugo ili treće mjesto, važno je sudjelovati. 

 

Za najbolji scenski dojam nagrađena je Vokalno – plesna skupina „B – STARS“ iz Mostara a nagradu za najbolju interpretaciju dobio je Luka Galić za pjesmu „Rastem da volim“.

 

Tijekom ovogodišnjeg Lino festa dodijeljena su posebna Priznanja za doprinos afirmaciji stvaralaštva u oblasti dječije umjetnosti. Ovo priznanje dobili su TV voditelj, autor i interpretator dječijih pjesama – Minja Subota i pjesnik za djecu i organizator festivala dječje umjetnosti – Fahrudin Kučuk.

 

Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.