x

Održan 3. memorijalni turnir hrvačima BiH!

Treći memorijalni turnir hrvačima BiH je održan 28. juna 2015. godine u sportskom centru Bentbaša u Starom gradu. Na turniru koji je organizirao hrvački klub “Sarajevo” predstavilo se 13 ekipa iz Slovenije, Srbije, Hrvatske, Švedske i BiH, a na njemu su učestvovala 102 takmičara. 

Prvo mjesto u kategoriji klubova pripalo je hrvačkom klubu “Slatina” sa osvojenih 74 boda. Domaćin, hrvački klub “Sarajevo”, dobio je  64 boda što ga je smjestilo na drugu poziciju, dok je klub “Proleter” iz Zrenjanina sa osvojenih 39 bodova zauzeo treće mjesto.

 

Za najboljeg stranog takmičara proglašen je Kevin Makota iz Švedske koji je sve svoje protivnike vrlo atraktivno savladao i zasluženo dobio pehar. Najbolji domaći takmičar je Sanel Hasanović, član kluba “Sarajevo” koji je sve svoje borbe završio tušem. 

 

Najbolja takmičarka u ženskoj konkurenciji je bila Merjem Sadikaj koja je tri protivnice savlada u vrlo uzbudljivim borbama.

 

- Mi u hrvačkom klubu “Sarajevo” smo zadovoljni turnirom jer je sve prošlo u najboljem redu. Našu dobru organizaciju su pohvalili svi učesnici koji su nam se zahvalili na gostoprimstvu i obećali doći i naredni put u još većem broju- kaže predsjednik kluba Islam Sadikaj.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.