x

Održan V međunarodni sajam ``Žena, ljepota, cvijeće``!

U nedelju, 24. maja u foajeu olimpijskog hotela Holiday u Sarajevu, uz piće dobrodošlice i u ugodnom ambijentu, koji je za ovu prigodu oplemenjen cvijetnim aranžmanima cvijećare Ema, u 11h svečano je otvoren V međunarodni sajam „Žena, ljepota, cvijeće”. Manifestacija, koja se održava već petu godinu zaredom, organizovalo je Udruženje za unapređenje frizera i kozmetičara (UZUFIK) u saradnji sa frizersko - kozmetičkom Akademijom ,,Brezar’’ i kompanijom NB-BIG d.o.o.

Sajam, čiji je fokus i ove godine bio na mladim i talentovanim učenicima srednjih stručnih škola, okupio je đake iz nekoliko gradova BiH i dao im prilku da iskažu svoje umijeće i kreativnost. U takmičarskom duhu i pozitivnoj atmosferi, kojoj su doprineli DJ – evi i hostese Red Bull –a, i uz budno oko članova žirija, budući frizeri su se trudili da, sa svojim modelima, na najbolji način prezentuju sebe i usvojeno znanje. U prilog tome koliko je teško bilo donijeti odluku o najboljima, govori i činjenica da su nagrade za osvojeno 1. i 3. mjesto podijelila dva takmičara. Prvo mjesto, pehar i zlatna medalja pripali su Emini Halilović sa Akademije Brezar i Zlatiji Omerović iz MSŠ iz Gračanice. Drugo mjesto i srebrnu medalju osvojila je Erna Jašarević koja je predstavljala školu uslužnih djelatnosti iz Hadžića. Treće mjesto i bronzanu medalju osvojile su Majda Aljić i Amina Nurkić sa Akademije Brezar. Uz medalje i zahvalnice, a uz pomoć sponzora, kompanije B.S.O i NB BIG d.o.o koje su  prepoznale značaj manifestacije, takmičarima koji su osvojili prva tri mjesta su uručeni poklon paketi u vrijednosti od preko 1.500 KM. 

 

Posjetioci koji su tog dana imali priliku posjetiti foaje hotela Holiday, mogli su se upoznati i sa brendovima Postquam, Inebrya i Redist, čije su profesionalne linije proizvoda namjenjene njezi kose i kože tijela i lica. Preparati za profesionalnu upotrebu su tog dana mogli da se kupe po sniženim sajamskim cijenama. 

 

Cilj manifestacije je da se frizerski zanat svake godine podigne za stepenik više, da se mladima da prostor koji zaslužuju, da im se pruži prilika da pokažu šta znaju i da im se stavi do znanja da nisu zaboravljeni. Suze radosnice pobjednika i tuga učesnika koji nisu osvojili nagrade dovoljno govore o značaju koji ova manifestacija ima za njih. Upravo iz tog razloga, izostanak podrške nadležnih ministrastava i službi Kantona i države je nešto što u budućnosti ne bi smjelo opet da se desi, jer ovako talentovani mladi ljudi zaslužuju svu pažnju koja im se može i mora posvetiti.

 

Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.