x

Održan izbor „Kristalnih 11“ u Sarajevu!

U hotelu Hills u Sarajevu večeras je održana manifestacija “Kristalnih 11” u organizaciji Sindikata profesionalnih fudbalera u BiH.

Izbor je bio koncipiran tako što su igrači i treneri svih 12 klubova BH Telecom PL imali mogućnost da u toku obilazaka klubova biraju najbolje u pet kategorija. Za najboljeg mladog igrača BH Telecom Premijer lige BiH (U-21) za proteklu sezonu proglašen je Luka Menalo (NK Široki Brijeg).

 

Izabran je i najbolji tim minule sezone Premijer lige BiH za sezonu 2016/17, a čine ga: golman – Kenan Pirić (HŠK Zrinjski Mostar), odbrana- Almir Bekić (FK Sarajevo), Slobodan Jakovljević (HŠK Zrinjski), Aleksandar Vukotić (FK Krupa), Dušan Hodžić (FK Sarajevo). Vezni red: Amer Ordagić (FK Sloboda), Tomislav Tomić (HŠK Zrinjski), Jovan Blagojević (FK Željezničar) Napad: Ivan Lendrić (FK Željezničar), Haris Duljević (FK Sarajevo), Miroslav Stevanović (FK Željezničar). Nagrada za najboljeg igrača Bosne i Hercegovine pripala je Edinu Džeki (AS Roma) koji se zahvalio Sindikatu na nagradi putem video linka, te istakao da je svaka nagrada motiv više za budućnost.

 

Najbolji trener Premijer lige BiH za minulu sezonu je Mehmed Janjoš (FK Sarajevo), “Izuzetna čast mi je biti ovdje sa vama, a ova nagrada je za mene posebna, jer je došla od igrača i trenera Premijer lige”, jasan je bio Janjoš. Priznanje za najboljeg sudije BH Telecom Premijer lige pripalo je Irfanu Peljti iz Sarajeva. Treba istaći da je glasačkih listića bilo ukupno 275, od čega je pet nevažećih.

 

Tekst: Zenicablog

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.