x

Održan koncert Omladinskog hora Zenica “Seji s ljubavlju”

U Gradskoj areni u Zenici sinoć je pred nekoliko stotina građana održan koncert “Seji s ljubavlju”, koji je Omladinski hor iz Zenice, zajedno sa suorganizatorima posvetio oboljelom Zeničaninu Seadu Mustafiću.

Na koncertu pored solista Merime Mustafić, Alena Seferovića, Ajdina Huskića i Ermina Ašćerića, te članova Omladinskog hora nastupili su i članovi hora niže Muzičke škole pod dirigentskom palicom profesorice Aldine Aganović, Dževad Mustafić, brat oboljelog Seada, a specijalni gost večeri bio je Armin Muzaferija.

 

Raznolik repertoar, mnogo emocije, interesantnih interpretacija, te na kraju i izvrsne zabave uobličilo je nešto više od sat vremena prelijepe kulturne priče u zeničkoj areni.

 

“U ime članova Omladinskog hora, svima vama koji ste bili u Gradskoj areni želimo da kažemo da smo ponosni na vas i HVALA VAM! Ovaj grad ima insane gdje se malo gdje mogu sresti. Uradili ste dobro djelo, pomogli ste jednom čovjeku i uz Božiju pomoć on će uskoro biti dobro. Hvala svima koji su na bilo koji način pomogli u realizaciji ovog koncerta, hvala Mamama grada Zenice na dodatnoj akciji koja je prošla izvanredno, te se uspjelo prikupiti dodatnih 702,00 KM. Hvala našem Arminu Muzaferiji na dolasku onda kada bi malo koji čovjek izdvojio vrijeme i došao, hvala svakom članu ponaosob, hvala profesorici Aldini Aganović i svakom njenom učeniku, hvala našoj Lani i plesnoj ekipi, hvala Elfadu i našim toncima Amiru i Kerimu, hvala direktoru Jovanoviću i uposlenicima Arene, hvala Elviru Škilji i Bosanskom narodnom pozorištu, hvala vlasnicima ugostiteljskih objekata, hvala firmi A.E. Sigurnost, MUP-u ZDK, Hitnoj pomoći, Vatrogascima, hvala firmi Almy i firmi printaj.ba, hvala nekadašnjim članovima hora, hvala bratu našeg Seada na izvedbi sevdalinke.

 

Sigurno je da smo mnogo ljudi zaboravili spomenuti, ali nemojte živjeti i pomagati za oznaku u statusu ili članak o vama, pomažite jer će vam to djelo jednog dana dobro doći”, istakli su ispred Omladinskog hora Zenica

 

Važno je naglasiti da su svoj doprinos dali i članovi plesne grupe “Rythmic Squad” na čelu sa koreografkinjom Lanom Kahrić, koji su zajedno sa horom izveli posljednje dvije kompozicije iz čuvenog Mjuzikla “Night Fever”.

 

“Ovo je najemotivniji koncert koji smo uradili otkako i postojimo. Hvala vam na ovom velikom odzivu, te je sigurno da ćemo do kraja života pamtiti ovu posebnu noć, naručito što smo djelimično pomogli našem Seji”, istako je dirigent Omladinskog hora, profesor Milenko Karović.

 

Tekst: Adla Abazović

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.