x

Održan memorijalni bokserski turnir ``Braća Kadić``! (GALERIJA)

Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Muharem Fišo  je u sportskoj dvorani ``Ramiz Salčin`` na Mojmilu otvorio Petnaesti memorijalni bokserski turnir ``Braća Kadić``.  Tradicionalni turnir posvećen je istaknutom bosanskohercegovačkom bokseru Fikretu Kadiću i njegovom bratu Safetu, koji su 1992. dali živote u odbrani Sarajeva. Fikret Kadić bio je član Bokserskog kluba Željezničar, prvak i reprezentativac bivše SFRJ te višestruki osvajač međunarodnih turnira.

Braća Fikret i Safet Kadić su 1992. poginuli na cesti u novogradskom naselju Briješće, braneći ovo naselje od prodora agresorskih snaga iz Rajlovca.

 

Rahmetli Fikret i Safet Kadić bili su istaknuti borci grada i Armije RBiH, članovi Zelenih beretki i organizatori otpora u općini Novi Grad. Fikret je bio prvi komandant Druge viteške brigade i istaknuti sportista, višestruki državni prvak u boksu. 

 

Organizator ove iznimno zanimljive i za Grad Sarajevo značajne sportske manifestacije je Klub borilačkih sportova ``Braća Kadić`` iz Sarajeva.

 

Ministar Fišo je prilikom otvaranja turnira zahvalio organizatorima i svima koji su došli da bodre takmičare te istakao da mu je čast i zadovoljstvo biti suorganizator ovako respektabilne sportske manifestacije.

 

Direktor turnira, brat dvojice šehida Rifet Kadić je rekao da će na kraju turnira tradicionalno biti proglašen najbolji bokser, najbolji tehničar, najborbeniji par i najmlađi takmičar, saopćeno je iz Kabineta ministra za boračka pitanja KS.

 

Posjetite oficijalnu stranicu Kluba borilačkih sportova "Braća Kadić" na: 
https://www.fckadicbrothers.com/

(Fena)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.