x

Održan petnaesti Izbor automobila godine!

U organizaciji AUTO Media Group, u Sarajevu je održan petnaesti „ Izbor automobila godine“ u Bosni i Hercegovini. Završna manifestacija organizirana je u UNITIC Business Centru, gdje su osim automobila, svoje mjesto pronašle i ostale kategorije vezane za autobranšu. Veče je upotpunio mladi, talentovani pjevač Berin Buturović.

Odnosi sa javnošću imaju veliki značaj u poslovanju, pa je u kategoriji PR menadžera titulu najboljeg ponijela Đenita Grcić (Mercedes-Benz).

Najbolja internet stranica sa domaćom „.ba“ domenom je www.opel.ba

Za najboljeg vozača u 2013. godini proglašen je Suad Hota.

Unatoč krizi, u našoj zemlji menadžeri su postizali veoma dobre rezultate, tako da je Mendžer godine u kategoriji autooprema Alija Pandur iz firme STOPWASH.

Titulu Menadžera godine u kategoriji proizvodnja, osvojio je Smajil Ramović, direktor kompanije MANN+HUMMEL BA iz Tešnja.

U kategoriji Menadžer godine – vozila, titulu najboljeg ponio je Vedad Terzić (SEAT), dok je diler godine Adis Bunjo (TRIAB – Sarajevo).

Specijalno priznanje za doprinos u prodaji vozila dodijeljeno je Ibrahimu Kabi.

(Škoda – ASA Auto).

U konkurenciji kamiona, najviše uspjeha među kandidatima imao je MAN TG, dok je za najbolji autobus proglašen Neoplan Skyliner. Među dostavnim vozilima, najviše glasova žirija osvojio je FIAT Ducato, dok je za terensko vozilo proglašena TOYOTA RAV4.

Najteži posao imao je žiri koji je odlučivao o izboru automobila godine, a trebao se odlučiti za jedno, među sedam nominiranih vozila. Sumiranjem rezultata, titulu automobila godine u Bosni i Hercegovini ponio je BMW 4 Cupe.

Izvor:auto.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.