x

Održan predramazanski koncert u Kiseljaku: Mladi Abdusamed Šljivar promovirao CD ``Davud i bulbul``

Abdusamed Šljivar, mladi talentirani pjevač, bio je zvijezda večeri predramazanskog koncerta u organizaciji Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini u Kiseljaku. Šljivar je u okviru manifestacije promovirao svoj debitantski CD „Davud i bulbul“. 

Prisutni gosti, njih oko 1500, su uživali u lijepoj atmosferi koncerta i Abdusamedovom izvođenju pjesama sa albuma, između ostalih pjesme „O tebi“, ilahijama ``Davud i bulbul`` i “Medina”, za koju je jučer snimljen i spot.

 

- Zahvaljujem se svojim saradnicima Eldinu Huseinbegoviću, koji je zaslužan za moje pjesme „O tebi“ i „Davud i bulbul“,  Anisu Mujanoviću koji je uradio odlične spotove, te gospodinu Ahmedu Švrakiću i producentskoj kući koja stoji iza mene „Hayat Production“. Svi su oni dali veliki doprinos realizaciji mog prvog albuma, rekao je Šljivar na promociji.

 

U okviru predramazanskog koncerta kao gosti nastupili su Ilma Karahmet, Adis Škaljo te Hor Medrese „Osman ef. Redžović“ iz Visokog.

 

Podsjetimo, Abdusamed Šljivar je učenik četvrtog razreda Gazi Husrev-begove medrese u Sarajevu, a svoje emocije nekoliko godina iskazivao je kroz izvođenje duhovne muzike koja za njega ima poseban značaj. Na prve dvije pjesme mladi pjevač sarađivao je sa Eldinom Huseinbegovićem i Džemaludinom Latićem, koji je napisao tekst numere “Davud i bulbul”.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.