x

Održan prvi Cars & Coffee eventa u regiji!

Dok svijet medija još uvijek pokušava prožvakati vijest da je Hrvatska izgubila dio Piranskog zaljeva i dokučiti što to precizno znači za budućnost naše zemlje, nama je to područje ovih dana zapelo za oko iz nekih sasvim drugih i rekli bismo ljepših razloga. Naime, u nedjelju se u slovenskom Piranu održao prvi Cars & Coffee event u regiji.

Sasvim smo sigurni da ste za Cars & Coffee događaj već imali priliku čuti, a vjerojatno vam je poznata i činjenica da se u zadnje dvije godine jedno od njegovih najjačih izdanja održalo ne toliko daleko od Hrvatske, u talijanskom gradu Brescia. U suštini radi se o okupljanju vlasnika egzotičnih, supersportskih, klasičnih ili na bilo koji drugi način zanimljivih modela (naglasak je na raznolikosti), koji izlažu svoje metalne ljubimce i time otvaraju priliku entuzijastima da na jednom mjestu razgledaju rijetke automobile koje je gotovo nemoguće susresti u svakodnevnom životu. U to koliki se milijuni eura na jednom mjestu skupe za vrijeme jednog takvog eventa nećemo ulaziti jer smatramo da je nepristojno i na kraju priče sasvim nebitno. Bitno je to da su svi oni koji znaju što gledaju pozvani uživati u briljantnim modelima koje je automobilska industrija tijekom godina iznjedrila.

 

Cars & Coffee ima višegodišnju tradiciju i diljem svijeta redovito spaja vlasnike i ljubitelje nesvakidašnjih automobila, no ove je godine po prvi puta organiziran u jednoj od zemalja koje se bar dijelom nalaze na Balkanskom poluotoku. Očekivano, između 50 i 60 automobila koji su bili izloženi u centru pitoresknog (i kišom opranog) Pirana na Tartinijevom trgu nisu bili na razini spomenutog talijanskog izdanja, a tome je malo doprinijela i činjenica da se uopće nisu pojavile obećane zvijezde showa – Porsche Carrera GT i Porsche 918 Spyder. Ipak, nećemo lagati i reći da nije bilo zanimljivih komada metala. Nema smisla pojedinačno nabrajati svaki Ferrari ili Porsche koji se pojavio, pa ćemo samo reći da smo sretni što smo imali priliku vidjeti novi Mercedes-AMG GT R, uvijek dobrodošlu Hondu NSX (Acuru ako ćemo biti sasvim precizni), Porsche 356 fantastične ispušne note i atraktivan Shelby Mustang GT350. Zbog takvih prizora nema dvojbe u to da želimo ponoviti iskustvo i sljedeće godine!

 

Izvor: Automobili.dnevnik.hr

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.