x

Održan šahovski turnir ``Goražde 2017``!

U organizaciji Šahovskog kluba «Goražde» sinoć je u prostorijama Centra za kulturu u Goraždu svečano zatvoren Deseti međunarodni šahovski turnir «Goražde 2017», a koji se održao u sklopu Programa obilježavanja Dana Grada i Bosansko-podrinjskog kantona Goražde. 

Na ovom četverodnevnom takmičenju nastupila su 42 igrača među kojima jedan FIDE majstor, jedan međunarodni majstorski kandidat i čak 37 šahista sa rejtingom FIDE.

 

Takmičenje se igralo po švajcarskom sistemu u 7 kola. Najviše uspjeha imao je majstorski kandidat Muris Konjičanin iz Sarajeva kojemu je sa 6,5 osvojenih poena potpuno zasluženo pripalo prvo mjesto, prva nagrada od 500,00 KM i pehar u trajno vlasništvo. Drugo mjesto sa 6 poena pripalo je Miroslavu Mrševiću iz Priboja a treće mjesto Ivanu Sesaru iz Mostara sa 5 poena...

 

Najuspješniji juniori bili su Muharem Mahmutbegović sa 4 osvojena poena, Zvonimir Karlović i Dobrica Mlinarević sa po 3 poena.

 

Najuspješniji igrači rejtinga FIDE od 0 do 2000 bili su: Emir Popović sa 4,5 osvojena poena, Emir Kahvedžić i Husein Čolpa sa po 4 poena.

 

Najuspješniji članovi Šahovskog kluba „Goražde“ bili su Bajro Obuća sa 4,5 osvojena poena, Elvis Peštek sa 4 poena i Dževad Kajević sa 3,5 poena.

 

Organizator – Šahovski klub „Goražde“ je podijelio deset redovnih i devet specijalnih nagrada a ukupan nagradni fond iznosio je 3.300,00 KM. 

 

Sudijski dio posla vrlo uspješno obavili su Nijaz Obarčanin i Lazar Stavnjak.

 

Izvor: Sportsport.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.