x

Održana Podravkina večer u okviru Sarajevo Film Festivala!

Da je višegodišnje partnerstvo Podravke i Sarajevo Film Festivala doprinijelo razvoju kulturnog i društvenog života u Bosni i Hercegovini, te pomoglo festivalu da postane najkvalitetniji i najugledniji filmski događaj u regiji, potvrdila i sinoćnja Podravkina večer, koja je obilježila jednu od završnih noći ovogodišnjeg, 23. Sarajevo Film Festivala. 

Ovogodišnji Zlatni sponzor festivala, Podravka, na Festivalskome je trgu okupila veliki broj uzvanika iz kulturnog i filmskog života, poslovnih partnera, suradnika te prijatelja Podravke i festivala. Podravkini promotori kulinarstva s posebnom su pažnjom pripremili slasne delicije uz neizostavnu pomoć glavne uloge u kuhinji- začina Vegeta Maestro. 

 

„Ozračje koje sa sobom nosi Sarajevo Film Festival je zaista posebno, a nama iz Podravke iznimna je čast pomoći u stvaranju te filmske priče koja više od dva desetljeća zaokuplja publiku i posjetitelje, te privlači veliki broj poznatih imena iz svijeta filma. Povjerenje, odgovornost i iskrena namjera, kao i posvećenost afirmirajućim pričama, naš su recept za uspjeh i dugogodišnju suradnju koja traje, sukladno Podravkinim strateškim opredjeljenjem usmjerenom na odgovornost za dobrobit zajednice u kojoj poslujemo.”, kazao je Milan Šarlija, direktor Podravke u BiH. Šarlija je najavio završni festivalski ručak u povodu dodjele Partnerskih nagrada, predzadnjeg dana Festivala za koji će upravo Podravkini promotori kuhanja spraviti delicije u kojima se uživa s posebnim žarom za trpezu koja je među učesnicima i gostima poznata pod nazivom Delicious finger food prepared by Podravka. 

 

Sve uzvanice uživale su tijekom večeri u Podravkinim delicijama a najraspoloženiji je bio glumac Goran Bogdan, član žirija ovogodišnjeg Festivala i poseban gost Podravkine večeri. Filmsko ozračje s kojim se Sarajevo ponosi više od dva desetljeća dalo je poseban ugođaj večeri na kojoj se nazdravljalo i slavilo višegodišnje Podravkino partnerstvo s Festivalom, te je posebice istaknuto da se samo radom sa srcem i dobrom energijom mogu postići najbolji rezultati kako u Bosni i Hercegovini, tako i u regiji.

 

”Posebno nas raduje da se proaktivnost Podravke iz  godine u godinu pojačava, te da imamo sve bolji i bolji tim koji dolazi specijalno za Sarajevo Film Festival, i priprema sve ove predivne delikatese čineći da na taj način spajamo ono što je već nekoliko godina pravi  trend, a to je spoj filma i gastronomije. Ja se zaista radujem tome, i vjerujem da će se u narednim godinama ova dva brenda spojiti još snažnije, na dobrobit svih zbog kojih sve ovo i radimo. Jer filmovi i hrana jesu ovdje zbog filmskih stvaralaca i njihove publike. Moram reći da bez Podravke, i naših drugih partnera, jer ih odavno ne zovemo sponzorima, Sarajevo Film Festival ne bi bio ovakav. Stoga, hvala ekipi Podravke što je već godinama uz Festival”,  istaknuo je osnivač i direktor Festivala Mirsad Purivatra upućujući zahvalu kompaniji Podravka.

 

Podravkina suradnja sa Festivalom u prethodnim godinama se ogledala u potpori Sarajevo Film Festivalu kroz SARAJEVO GRAD FILMA - fond za podršku realizaciji kratkih i dugometražnih igranih mikrobudžetnih filmova. I ove godine već tradicionalno, osim Podravkine večeri i te završnog festivalskog ručka – Delicious finger food prepared by Podravka organiziranog u povodu dodjele Partnerskih nagrada (Partners Awards), posebna pažnja je posvećena dječjem programu Festivala na kojemu je Lino uveselio tri dječje projekcije za mališane koji štuju sedmu umjetnost. Podravka je bila i domaćinom Festivalskoga doručka sa Podravkom početkom sedmice za koji je, u želji da dodtno obogati uvijek ukusnu i jedinstvenu trpezu, angažirala gastronomicu Gabrijelu Ključe. Taj je događaj zabilježen kao magičan spoj Gabrijeline ljubavi prema kuhanju, dobroj hrani i drugačijem pristupu pripravi hrane te Podravkine tradicije kvalitete, najljepših prepoznatljivih okusa i bogate palete proizvoda za sve recepte i prigode.

 

Trajno opredijeljena da pozitivno utječe na unapređenje kvalitete života društva i okoline u kojima djeluje, te odgovornim ulaganjem u obrazovanje, održivi razvoj, kulturu i umjetnost, Podravka je i ove godine podržala brojna dešavanja u okviru festivalskih dešavanja u vrhunskom stilu – osiguravajući da sjajna hrana bude u skladu sa visokim zahtjevima postavljene pred Sarajevo Film Festival. 

 

Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.